Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
05.06.2014, 16:30

Potvrđene presude Jeličiću i Lazareviću

č: | fb:

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Valjevu, od 23. decembra 2013, kojom je Zoran Jeličić (45) iz Padinske Skele osuđen na godinu dana zatvora zbog nanošenja teške telesne povrede valjevskom advokatu Spasoju Radoviću, dok je Milan Lazarević (43) oslobođen optužbi da je Jeličića podstrekavao na ubistvo Dejana Velimirovića (37), takođe iz Valjeva.

Jeličić je Radovića napao, 19. oktobra 2008, pred njegovom kućom u Hajduk Veljkovoj ulici, a posle dva neuspešna pokušaja da ga štanglom udari po glavi, priklještio mu je kapijom palac leve ruke. Potom je pobegao pošto je Radović počeo da doziva u pomoć.

Lazarević je bio optužen da je Jeličića podstrekavao na ubistvo Dejana Velimirovića, 24. februara 2008, ispred zgrade u Naselju “Kolubara 2” u kojoj je Velimirović stanovao. Na Velimirovića su tada ispaljena četiri hica. Bio je pogođen u glavu, vrat i trbuh, a atentat je preživeo posle hitne operacije u Valjevskoj bolnici.

Viši sud je smatrao da tokom suđenja nije dokazan motiv Lazarevićevog navodnog pokušaja da ubije Velimirovića, pa otuda nije bilo ni motiva da Jeličića podstrekava na to ubistvo.

Lazareviću i Jeličiću sudi se pred Specijalnim sudom za organizovani criminal u Beogradu, između ostaloga i za ubistvo Željka Đedovića (30) iz Sedlara, koje je počinjeno u centru grada 3. aprila 2009. godine.

Jeličić je optužen kao neposredni izvršilac, a Lazarević kao organizator grupe, koja je počinila to i još nekoliko krivičnih dela. Od tada datira i Lazarevićevo poznanstvo sa Velimirovićem.

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 53 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 1 komentar

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 52 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar