Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
05.06.2014, 16:30

Potvrđene presude Jeličiću i Lazareviću

č: | fb:

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Valjevu, od 23. decembra 2013, kojom je Zoran Jeličić (45) iz Padinske Skele osuđen na godinu dana zatvora zbog nanošenja teške telesne povrede valjevskom advokatu Spasoju Radoviću, dok je Milan Lazarević (43) oslobođen optužbi da je Jeličića podstrekavao na ubistvo Dejana Velimirovića (37), takođe iz Valjeva.

Jeličić je Radovića napao, 19. oktobra 2008, pred njegovom kućom u Hajduk Veljkovoj ulici, a posle dva neuspešna pokušaja da ga štanglom udari po glavi, priklještio mu je kapijom palac leve ruke. Potom je pobegao pošto je Radović počeo da doziva u pomoć.

Lazarević je bio optužen da je Jeličića podstrekavao na ubistvo Dejana Velimirovića, 24. februara 2008, ispred zgrade u Naselju “Kolubara 2” u kojoj je Velimirović stanovao. Na Velimirovića su tada ispaljena četiri hica. Bio je pogođen u glavu, vrat i trbuh, a atentat je preživeo posle hitne operacije u Valjevskoj bolnici.

Viši sud je smatrao da tokom suđenja nije dokazan motiv Lazarevićevog navodnog pokušaja da ubije Velimirovića, pa otuda nije bilo ni motiva da Jeličića podstrekava na to ubistvo.

Lazareviću i Jeličiću sudi se pred Specijalnim sudom za organizovani criminal u Beogradu, između ostaloga i za ubistvo Željka Đedovića (30) iz Sedlara, koje je počinjeno u centru grada 3. aprila 2009. godine.

Jeličić je optužen kao neposredni izvršilac, a Lazarević kao organizator grupe, koja je počinila to i još nekoliko krivičnih dela. Od tada datira i Lazarevićevo poznanstvo sa Velimirovićem.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara