Praznik grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Praznik grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
19.03.2015, 11:19

Dan grada, 20. mart

č: | fb:

Dan grada, 20. mart biće obeležen brojnim programima, a svečana akademija, kao centralni događaj, je sutra u podne u Centru za kulturu. Na svečanosti će biti uručene godišnje nagrade Grada Valjeva najuspešnijim pojedincima. U programu će učestvovati gudački kvartet “MISS”, Gradski hor  “Abrašević”, prvak Beogradske opere Vlada Andrić, etno udruženje “Sveti Georgije” i prvak Narodnog pozorišta Zoran Ćosić.

Večeras je od 19 časova u Modernoj galeriji koncert tenora Marka Tomića, uz klavirsku saradnju Vesne Radić. Dokumentarni film „Valjevska bolnica”, Slobodana Rakovića biće prikazan večeras u 20 časova u Centru za kulturu.

Na Dan grada, u petak, od 20 časova poklon predstava za Valjevce, “Mišići” Gradskog pozorišta “Abrašević”, koja je dobila sve pohvale na premijeri i jedna od nagrađenih predstava na pozorišnom festivalu u Požarevcu. Povodom Dana grada biće besplatan ulaz u Narodni muzej. U Modernoj galeriji biće otvorena izložba iz kolekcije Dragoljuba Draška Milićevića. Izložba ovog uglednog kolekcionara je u povodu Dana grada, ali i u okviru obeležavanja značajnog jubileja 30 godina rada Moderne galerije. U subotu u 21 časova u holu Centra za kulturu koncert će održati “Deca apokalipse”. U okviru programa obeležavanj Dana Valjeva od 20. do 22. marta odigrava se juniorski košarkaški turnir u Hali sportova.

Ovogodišnji programi u povodu Dana grada su organizovani, kako reče zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, skromnim sredstvima, na šta su uticale i nedaće izazvane poplavama. „Vodili smo računa o troškoviuma, tako da će biti manji nego što je predviđeno, i iznosiće oko 400.000 dinara”, kaže Kovač.

Aktuelno