Strahinja sa novom biciklom (foto: Đorđe Đoković)
Strahinja sa novom biciklom (foto: Đorđe Đoković)
25.03.2015, 08:59

Darovi za Strahinju stigli iz Čikaga

č: | fb:

Iz daleke Amerike za velikog junaka stigli su darovi kao znak pažnje, ali i nagrada za dobro učinjeno delo. Koliko malo je potrebno da se usreći desetogodišnji dečak Strahinja Tabić, koji je svima pokazao da se, i u vreme sveopšte krize, može biti častan i pošten. Učeniku IV razreda OŠ “Milovan Glišić”, koji je na putu od kuće do škole pronašao šest hiljada dinara i novac dao učiteljici, nagrada je stigla od emigranata, koji žive u Čikagu. Oni su, na inicijativu jedne naše sugrađanke koja takođe živi u Čikagu, prikupili 500 dolara, i po njihovoj želji Strahinji je kupljen bicikl, mobilni telefon i garderoba, dok je ostatak novca uručen dečakovim roditeljima.

Sa radošću i osmehom na licu veliki čovek, kako su ga novinari nazvali, nabraja šta je sve dobio. Najviše se obradovao biciklu i mobilnom telefonu. “Nisam očekivao ovoliku pažnju i poklone. Mnogo sam srećan što sam dobio sve ovo. Srećni su i moji drugari, koji me samo hvale”, kaže Strahinja.

Četvrtaci

Četvrtaci (Foto: Đorđe Đoković)

Mala svečanost organizovana je u školskoj biblioteci gde su Strahinji uručeni darovi emigranata iz Čikaga. Zajedno sa desetogodišnjim dečakom radovali su se njegovi drugari koji su dobili slatkišei i lopte, a najponosniji su, svakako, njegovi roditelji Slađana i Danijel Tabić. “Najvažnije u životu je biti vredan i pošten. Ako ste takvi, onda ste zadovoljni i srećni, i tome treba da učimo našu decu”, poručila je majka Slađana  Tabić.

Nataša Badovinac i Jasmina Marković

Nataša Badovinac i Jasmina Marković (Foto: Đorđe Đoković)

Na svog đaka ponosne su učiteljica Jasmina Marković i direktorka Nataša Badovinac, koje kažu da je za Strahinju Tabića i njegov lep gest čula Srbija, ali očigledno i svet, jer se dobro delo brzo pročuje.

Dobro delo malog Strahinje nedavno su nagradili i košarkaši “Metalca”, koji su posetili dečaka i njegove školske drugove i uručili im poklone.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 59 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 48 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.