Beli most (foto: Đorđe Đoković)
Beli most (foto: Đorđe Đoković)
30.03.2015, 10:14

Kolubara se vratila u korito

č: | fb:

I pored obilnih padavina prethodnog vikenda, kada je za 18 sati palo 44 litara kiše po kvadratnom metru, Kolubara se u gradu nije izlila niti je pričinjena šteta u koritu reke u delu gde su u toku radovi na sanaciji posledica majskih poplava. U subotu u podne vodostaj na Kolubari je dostigao 200 centimetara zbog čega je proglašena vanredna odbrana od poplava. Glavni inženjer „Erozije” Đorđe Malešević kaže da se voda relativno brzo povukla, tako da nije došlo do izlivanja Kolubare u gradu, međutim na neregulisanom toku nizvodno od Valjeva reka se izlila na poljoprivredne parcele, najviše u Divcima i Slovcu. „Što se tiče ostalih reka, najveći vodostaj su imale Krivošija i Rabas, međutim plavljenja nije bilo. Jedino se Rabas izlio u selu Lukavac na poljopriuvredne parcele”, kaže Malešević.

Kolubara na Jadru

Kolubara na Jadru (Foto: Đorđe Đoković)

Na radovima koje na uređenju korita Kolubare izvodi „Erozija”, uzvodno od parka na Jadru i nizvodno do belog mosta, nije bilo oštećenja. „Obilne pdavine ovog vikenda bile su na neki način test za nas i do sada urađene radove”, kađe Malešević i dodaje da je ozidana obala lako podnela ovaj poplavni talas, tako da nije bilo nikakvih oštećenja, „što znači da su radovi dobro i kvalitetno urađeni i da smo uspešno prošli test”.

„Danas su nastavljeni radovi u delu van malog korita, a kada se vodostaj još spusti biće nastavljeno zidanje i u malom koritu”, najavljuje Đorđe Malešević.

Kolubara

Kolubara (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 23 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 9 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara