ministar Vulin i diektor Dunava Petrović u poseti Strahinji (foto: Kolubarske.rs)
ministar Vulin i diektor Dunava Petrović u poseti Strahinji (foto: Kolubarske.rs)
11.04.2015, 07:15

Strahinjin gest je Srbija kakvu želimo

č: | fb:

Ministar rada i socijalne politike Aleksandar Vulin, na Veliki petak, posetio je Strahinju Tabića, učenika četvrtog razreda OŠ „Milovan Glišič“ i njegovu porodicu.  Ovom dečaku, koji je oduševio sve i postao na neki način heroj jer je predao učiteljici 6.000 dinara koje je pronašao na ulici, ministar Vulin se zahvalio i uručio poklone “Dunav osiguranja” i Udurženja osiguravača Srbije.

 “Ovaj dečak je istina Srbije”, poručio je Vulin, nakon posete porodici Strahinje Tabića, dok je skromni dečak ponovio da je učinio “samo ono što su ga roditelji vaspitali i učiteljica naučila”.

“Strahinjin gest je Srbija kakvu želimo. Novac koji je našao je brdo para za njega, ali ga je on odneo učiteljici, razmišljajući da su te pare nekome potrebne za lek. Pitam se da li bi neko bogatiji to isto učinio? Ovo je moralno bogatstvo, a lice ovog deteta je lice Srbij koje želimo – hrabro, solidarno, pošteno, dobro vaspitano, iz dobre kuće”,rekao je Vulin.

Strahinja, čiji su roditelji nezaposleni i koji živi u veoma skromnim uslovima, do kraja osmogodišnjeg školovanja dobijaće stipendiju od “Dunav osiguranja”, u visini maksimalnog neoporezivog iznosa od 10.000 dinara mesečno. Njegova porodica je dobila  polisu osiguranja za kuću koja je bila poplavljena u majskim poplavama.

“Gest Strahinje je pokazao da se u duši našeg naroda nalazi čast i čestitost. Stipendiju će dobijati do kraja osnovne škole, a ako bude dobar đak imaće je i u srednjoj i na fakultetu”, obećao je direktor “Dunav osiguranja” Mirko Petrović.

Strahinja se zahvalio na poklonima uz obećanje da će biti dobar đak. Pored stipendije, dečak je dobio bicklu, sportsku opremu za njega i njegovu stariju sestru, šporet na čvrsto gorivo, dar Udruženja osiguravača Srbije.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 17 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 23 sati 12 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 6 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...