Dom kulture (foto: Đorđe Đoković)
Dom kulture (foto: Đorđe Đoković)
07.06.2014, 10:15

Pobednik Martin Pantović iz Kraljeva

č: | fb:

Srednjoškolac Martin Pantović  iz  Kraljeva pobednik  je 46. Republičke smotre  recitatora "Pesniče naroda mog" održanoj u Valjevu.

Drugo mesto kod srednjoškolaca pripalo je Irini Marjanović iz  Valjeva, a treće Stefanu Marinkoviću iz Krupnja. Kod mladjih osnovaca pobedila je Ljiljana Knežević iz Kule, ispred  Dunje Marjanović iz Lazarevca i  Sare Trdenić iz Beograda - Cukarica.

Medju starijim osnovcima najbolja je bila Jovana Popović sa Novog Beograda, ispred Pavla Veselinovića iz Užica i Martina Krajčika iz Bačkog Petrovca.

Učestvovalo je 115 osnovaca i srednjoškolaca iz Srbije i Vojvodine, koji su se prethodno takmičili na opštinskim i okružnim smotrama.

Odluke o najboljima doneo je žiri, čiji je predsednik bio profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Miodrag Dešić, a članovi novosadski glumac Miodrag Petrović  i mionički pozorišni reditelj Miroslav Trifunović. 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 14 sati 46 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 7 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara