Karađorđeva (foto: Đorđe Đoković)
Karađorđeva (foto: Đorđe Đoković)
16.04.2015, 10:21

Radovi u Karađorđevoj, ipak, u ponedeljak

č: | fb:

I pored najave da će rekonstrukcija Karađorđeve ulice, od Biblioteke do Dušanove, početi 15. aprila, u taj deo glavne ulice mašine još uvek nisu ušle. Kako saznajemo u Gradskoj direkciji, sa izvođačem radova preduzećem ‘Kompresor’ dogovoreno je da radovi počnu u ponedeljak 20 aprila, prvog radnog dana u nedelji, i trajaće 60 radnih dana.

Nakon skidnja prvog sloja asfalta, što bi trebalo da traje dva dana, prva u Karađorđevu ulicu ulazi ekipa „Vodovoda”. Direktor tog javnog preduzeća Đorđe Pavlović kaže da je u planu zamena kućnih priključaka na vodovodnu mrežu i rekonstrukcija jednog dela kanalizacione mreže, kao i zamena priključaka individualnih objekata na kanalizacionu mrežu kako bi se poboljšala funkcionalnost sistema u tom delu grada. „Plan je da naše preduzeće prvo počne s radovima, međutim mi možemo ući u posao tek kada izvođač radova preduzeće ‘Kompresor’ ukloni osnovni sloj asfalta, što očekujemo da će uraditi  početkom sledeće nedelje. Nakon toga sa radovima kreće naša ekipa, kojoj je potrebno desetak radnih dana za završetak posla”, najavljuje Pavlović i dodaje da su „Vodovodu” radovi u Karađorđevoj ulici primarni tako da će sve ekipe biti angažovane kako bi što bolje i efikasnije završile svoj deo posala.

U okviru radova, koji koštaju 30 miliona dinara, pored rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, biće postavljen asfalt, trotoari, signalizacija i javna rasveta. Karađorđeva od Biblioteke do Dušanove ulice biće rekonstruisana po istom projektu kao deo od Hajduk Veljkove do Okružnog suda, s tim što će, kako su najavili iz Gradske direkcije, biće ispravljeni propusti i sve one manjkavosti koje su načinjene prilikom rekonstrukcije glavne ulice koja je rađena pre četiri godine, poput da tampon za asfaltnu podlogu mora biti veći.

Rekonstrukcija prvog dela Karađorđeve ulice u dužini od 750 metara je završena 2011. godine. Te radove izvelo je preduzeće “Ingrapomni”, a finansirani su preko tadašnjeg NIP-a i novcem iz gradske kase. Kada budu završeni radovi na rekonstrukiciji od Biblioteke do Jadra, preostaje još zamena asfalta u delu od Hajduk Veljkove do Uzun Mirkove ulice. U budžetu grada za 2015.obezbeđeno je 30 miliona dinara za sređivanje Karađorđeve od Biblioteke do Dušanove, dok novac za radove na preostalom delu glavne ulice nije obezbeđen niti je poznato da li će i kada i ta deonica biti rekonstruisana.

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
U Domu zdravlja Pre 15 sati 30 minuta

Oko 250 sugrađana na preventivnim pregledima

Ultrazvučni pregled dojke za žene i PSA test za otkrivanje tumora prostate u ranoj fazi kod muškaraca ponovo su izazvali veliko interesovanje sugrađana. Ultrazvučni pregled dojke urađen je za 102...  · 1 komentar

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 30.11.2023

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...  · 9 komentara