Karađorđeva (foto: Đorđe Đoković)
Karađorđeva (foto: Đorđe Đoković)
18.04.2015, 08:36

Radovi u Karađorđevoj 4. maja

č: | fb:

Radovi na rekonstrukciji Karađorđeve ulice, od Biblioteke do raskrsnice sa Dušanovom ulicom, počeće 4. maja, saopšteno je iz Gradske direkcije, uz pojašnjenje da će u ponedeljak početi pripremni radovi na rekonstrukciji glavne gradske ulice. Direktor Direkcije Dragan Jeremić kaže da je pomeren prvobitno najavljeni datum početka radova 15. april, jer se čekalo da istekne rok žalbe na izbor izvođača radova, tako da Građevinsko preduzeće „Kompresor“, koje je dobilo posao, još uvek nije nabavilo kompletan materijal, niti je  „Vodovod“ obezbedio potrebne cevi za zamenu postojećih. Na naše pitanje zbog čega do sada nije nabavljen materijal i cevi, i zašto će izvođač radova i „Vodovod” to učiniti tek sada kroz pripremne radove, Jeremić objašnjava da je takva zakonska procedura, što ne retko mnoge radove ne smo da usporava nego ih i koči.  

„Tender za izviđača radova je završen 21. marta, o čemu su svi učesnici morali biti pismeno obavešteni, a od trenutka kada su svi obavešteni teče rok žalbe. Kada istekne taj rok, u slučaju Karađorđeve to je danas (17.04.), izvođač ulazi u posao i tek tada nabavlja neophodan materijal, jer nelogično je da građevinska firma pripremi kompletan materijal, a tender, recimo, bude poništen i ne dobije posao. Praktično su građevinci 20 dana u vakumu”, objašnjava Jeremić.

Na naše pitanje, ako je već takva procedura i ako se znalo da rok za žalbu ističe 17. aprila zbog čega je najavljeno da će radovi početi 15. aprila, Jeremić odgovara da je plan bio da se ranije otpočne sa pripremnim radovima kako bi se iskoristilo nekoliko dana u aprilu, međutim izvođač radova nije bio spreman na to dok se ne okonča žalbeni postupak.

„Vodili smo računa i o tome da što je više moguće skratimo vremenski period boravka u Karađorđevoj ulici i da sve pripremne radnje obavimo bez zatvarnja ulice. Dok traju ti radovi ulica će biti otvorena za saobraćaj, sve do 4. maja kada počne rekonstrukcija”, kaže direktor Gradske direkcije Jeremić.

Rekonstrukcija Karađorđeve ulice u dužini od 299 metara koštaće 30 miliona dinara, a rok za završetak je 60 radnih dana. U okviru radova, pored rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, biće postavljen asfalt, trotoari, signalizacija i javna rasveta.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 50 minuta

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 22 sati 19 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...