Dom vojske (foto: Đorđe Đoković)
Dom vojske (foto: Đorđe Đoković)
23.04.2015, 08:00

Grad prodaje Dom vojske i kamp “Breza”

č: | fb:

Gradsko veće donelo je odluku da proda zgradu Doma vojske, koja nije u funkciji, i da novac upotrebi za izgradnju nekih od kapitalnih objekata u gradu. Pre pet godina za 51 milion dinara Grad je kupio ruinirano i napušteno vojno zdanje, u koje je uloženo 32 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač objašnjava da je neophodno uložiti još oko 100 miliona dinara da bi zgrada od oko 1.900 kvadrata bila u funkciji. On dodaje da bi, ukoliko ostane javni objekat, proizvodio dodatne troškove za Grad i zato gradsko rukovodstvo smatra da je najbolje rešenje da se ponudi na prodaju. “Pošto se radi o posebnom objektu tekst konkursa naknadno će biti usvojen na Gradskom veću, kojim će bliže biti određena namena Doma vojske. Tek tada ćemo znati da li ima zainteresovanih kupaca”, kaže Kovač.

Član Gradskog veća Aleksandar Vujić je rekao da je Dom vojske kapitalan objekat, deo odrastanja generacija i nije svejedno kako će funkcionisati, za koju svrhu će biti upotrebljen i ko će ga kupiti. On objašnjava da će posebna komisija voditi računa upravo o tome ko će biti kupac i koja delatnost će se obavljati u tom prostoru. “Novac od prodaje Doma vojske biće upotrebljen za infrastrukturne objekte, poput hale sportova. Ali trebalo bi deo novca upotrebiti za opremanje ili dodatnu konsolidaciju Centra za kulturu, jer u trenutku kada je kupovan Dom vojske, kupljen je pod pretpostavkom da postane jedna od institucija kulture grada”, predlaže Aleksandar Vujić.

Na prodaju i kamp "Breza"

Gradska vlast je donela odluku da proda i kamp „Breza“ na Divčibarama, koji je nekoliko godina napušten i nema nikakvu funkciju. Navodeći razloge prodaje zamenik gradonačelnika Žarko Kovač je kratko rekao da “od neke imovine nemamo nikakve koristi, a neka čak proizvodi štetu”. “Novac od prodaje  imovine biće upotrebljen za izgradnju i rekonstrukciju infrastrukture na Divčibarama, pre svega na uređenje samog centra”, kaže Kovač.

Kupcima će biti ponuđeno zemljište od oko jednog hektara, kao i četiri objekta kampa „Breza“. Pored toga u ponudi bi uskoro trebalo da se nađe i oko 40 hektara zemljišta na Divčibarama koje je u vlasništvu Grada.

O prodaji Doma Vojske i kampa “Breza” na Divčibarama, kao i o ranije donetoj odluci da se proda nekadašnji magacin Robnih rezervi, poslovna zgrada u ulici Vojvode Mišića i tri lokala u Prešernovoj ulici, izjašnjacaće se odbornici Skupštine grada na sednici u petak.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 6 sati 40 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 3 sati 49 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 6 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara