Novak Đoković darovao knjige (foto: Novak Đoković Fondacija )
Novak Đoković darovao knjige (foto: Novak Đoković Fondacija )
23.04.2015, 17:05

Fondacija Novak Đoković darovala knjige

č: | fb:

Predstavnici  Novak Đoković Fondacije uručili su danas 550 knjiga O.Š. „Vladika Nikolaj Velimirović“, koja je pretrpela štetu u prošlogodišnjim majskim poplavama, kada je uništen i veliki broj knjiga. Police u školskoj biblioteci će ubuduće biti bogatije u naslovima kao što su „Čarobnjak iz Oza“, „Alisa u zemlji  čuda“, „Pet prijatelja“, i drugim savremenim štivima. Ovim darom Novak Đoković Fondacija je obeležila 23. april Međunarodni dan knjige.

Novak Đoković darovao knjige

Novak Đoković darovao knjige (Foto: Novak Đoković Fondacija )

"Ljubav prema knjigama je jedna od najvažnijih stvari koje možete da podstaknete kod deteta. Čitanje je od vitalnog značaja za svakog od nas, jer utiče na razvoj inteligencije, kako emotivne tako i opšte, na obrazovanost, podstiče maštu. Misija naše Fondacije jeste razvoj  dece, rani i kasniji, što podrazumeva i dostupnost knjiga koje ovaj proces čine lakšim. Verujemo da današnja deca čitaju štivo koje je drugačije nego pre 20 godina i trudili smo se da odabrani naslovi budu aktuelni i zanimljivi",  izjavila je Maja Jovanović, projektna menadžerka Fondacije. Ona dodaje da je valjevska osnovna škola prva škola kojoj Fondacija uručuje ovakav poklon, a među darovanim knjigama su dela od klasika do novih naslova.

Profesorka književnosti Mila Milutinović kaže da je ova donacija veoma važna za školu koja ima 650 đaka, jer je veliki broj knjiga uništen u majskim poplavama. „Deca ne vole da čitaju obaveznu literaturu, ali kada im se ponudi raznovrsnost naslova u slobodnom izboru veoma su zainteresovani za čitanje. Broj od 500 novih naslova je praktično knjiga po učeniku, jer mi imamo 650 đaka tako da je ovaj poklon veoma vredan”, kaže Mila Milutinović.

Novak Đoković darovao knjige

Novak Đoković darovao knjige (Foto: Novak Đoković Fondacija )

„Do sada smo raspolagali skromnim sredstvima kojima smo kupovali prvenstveno lektiru, a kako postoji interesovanje za vanlektirna dela, ovo što će biti od sada u ponudi obradovaće sve učenike. U njihovo ime zahvaljujemo se Novak Đoković Fondaciji", izjavio je Predrag Gojković, direktor škole.

Novak Đoković Fondacija drugi put za redom, ove godine poklonivši valjevskoj osnovnoj školi 550 naslova, obeležila je Međunarodni dan knjige.  

Novak Đoković darovao knjige

Novak Đoković darovao knjige (Foto: Novak Đoković Fondacija )

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 18 sati 57 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 3 komentara

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 18 sati 57 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava 22.09.2023

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...