Krečenje fasade na Muzičkoj školi (foto: Đorđe Đoković)
Krečenje fasade na Muzičkoj školi (foto: Đorđe Đoković)
24.04.2015, 16:53

Farbanje ograda i prefarbavanje grafita

č: | fb:

Veliko prolećno raspremanje grada, koje je počelo 22. aprila na Dan planete zemlje, nastavljeno je danas farbanjem ograde u O.Š. „Nada Purić” i prefarbavanjem grafita na Muzičkoj školi. Za sutra je planirano farbanje ograde na fudbalskom terenu u Novom naselju, a potom će biti farbani mostovi u seoskim mesnim zajednicama. 

Direktor „Vidraka” Đorđe Milanović najavljuje da sutra počinje čišćenje korita Obnice i šume u Belom polju, gde se godinama gomilaju velike količine smeća. Nakon toga, početkom maja, čistiće se korito reke Gradac, krajem maja korito Jablanice, a početkom juna Ljubostinja. Milanović dodaje da će se u akciju čišćenja korita Obnice, koju su planirali za sutra ukoliko ne bude padala kiša, uključiti pojedini direktori javnih preduzeća i gradski funkcioneri.

Danas su postavljeni i kontejneri za prikupljanje stare obuće i odeće na dva punkta, jedan se nlazi na uglu Karađorđeve i Uzun Mirkove ulice, a drugi je na uglu ulica Vojvode Mišića i Pntićeve, kod crkve.

Đorđe Milanović

Đorđe Milanović (Foto: Đorđe Đoković)

Milanović kaže da je preduzće “Erozija” doniralo 100 sadnica drveća, koje će biti posađeno u dvorištima osnovnih škola. On je pozvao sugrađane da prijave divlje deponije na broj 294-775, a takođe na taj broj se mogu prijaviti i za učešće u akciji. „Moram reći da se već veliki broj sugrađana prijavio i učestvuje u našoj akciji velikog prolećnog čišćenja grada”, kaže direktor „Vidraka”.

Sutra i u nedelju planirano je čišćenje i sređivanje mesnih zajednica „Gradac“, „Popare“, „Stari grad“ i  „Žikica Jovanović Španac”. Sutra će biti organizovano košenje parkinga u Petnici i prostora oko mesne zajednice.

Akcija veliko prolećno raspremanje grada traje do kraja juna i planirano je da se za to vreme očiste i srede sve mesne zajednice, operu ulice i parkinzi, očiste rečni tokovi, uklone divlje deponije, pokosi trava, posadi cveće i drveće, ofarbaju ograde i mostovi, prefarbaju grafiti, izbaci kabasti otpad i prikupi stara odeća i obuća.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 22 sati 34 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 22 sati 35 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara