Krečenje fasade na Muzičkoj školi (foto: Đorđe Đoković)
Krečenje fasade na Muzičkoj školi (foto: Đorđe Đoković)
24.04.2015, 16:53

Farbanje ograda i prefarbavanje grafita

č: | fb:

Veliko prolećno raspremanje grada, koje je počelo 22. aprila na Dan planete zemlje, nastavljeno je danas farbanjem ograde u O.Š. „Nada Purić” i prefarbavanjem grafita na Muzičkoj školi. Za sutra je planirano farbanje ograde na fudbalskom terenu u Novom naselju, a potom će biti farbani mostovi u seoskim mesnim zajednicama. 

Direktor „Vidraka” Đorđe Milanović najavljuje da sutra počinje čišćenje korita Obnice i šume u Belom polju, gde se godinama gomilaju velike količine smeća. Nakon toga, početkom maja, čistiće se korito reke Gradac, krajem maja korito Jablanice, a početkom juna Ljubostinja. Milanović dodaje da će se u akciju čišćenja korita Obnice, koju su planirali za sutra ukoliko ne bude padala kiša, uključiti pojedini direktori javnih preduzeća i gradski funkcioneri.

Danas su postavljeni i kontejneri za prikupljanje stare obuće i odeće na dva punkta, jedan se nlazi na uglu Karađorđeve i Uzun Mirkove ulice, a drugi je na uglu ulica Vojvode Mišića i Pntićeve, kod crkve.

Đorđe Milanović

Đorđe Milanović (Foto: Đorđe Đoković)

Milanović kaže da je preduzće “Erozija” doniralo 100 sadnica drveća, koje će biti posađeno u dvorištima osnovnih škola. On je pozvao sugrađane da prijave divlje deponije na broj 294-775, a takođe na taj broj se mogu prijaviti i za učešće u akciji. „Moram reći da se već veliki broj sugrađana prijavio i učestvuje u našoj akciji velikog prolećnog čišćenja grada”, kaže direktor „Vidraka”.

Sutra i u nedelju planirano je čišćenje i sređivanje mesnih zajednica „Gradac“, „Popare“, „Stari grad“ i  „Žikica Jovanović Španac”. Sutra će biti organizovano košenje parkinga u Petnici i prostora oko mesne zajednice.

Akcija veliko prolećno raspremanje grada traje do kraja juna i planirano je da se za to vreme očiste i srede sve mesne zajednice, operu ulice i parkinzi, očiste rečni tokovi, uklone divlje deponije, pokosi trava, posadi cveće i drveće, ofarbaju ograde i mostovi, prefarbaju grafiti, izbaci kabasti otpad i prikupi stara odeća i obuća.

 

Aktuelno

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici Pre 11 sati 59 minuta

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...

Izbori 2023 (foto: Kolubarske.rs)
Direktnije i preciznije Pre 13 sati 15 minuta

Crta o izveštaju ODIHR-a: Loša ocena izbora u Srbiji

Finalni izveštaj ODIHR-a o parlamentarnim izborima koji su u Srbiji održani 17. decembra potvrđuje ključne nalaze Crte i jasno ocenjuje da je pravo građana na slobodne i poštene izbore ozbiljno...

Dom vojske (foto: Kolubarske.rs)
Projekti, ali ne i radovi Pre 1 dan 15 sati

Planovi gradske vlasti bez cilja

U planu javnih nabavki je projekat Doma vojske, novog gradskog trga, nove ulice do Petog puka... Šta će od toga biti realizovano, pitali smo, a odgovor je u stilu biće kada bude jer će vlast „svaki...  · 6 komentara