Krečenje fasade na Muzičkoj školi (foto: Đorđe Đoković)
Krečenje fasade na Muzičkoj školi (foto: Đorđe Đoković)
24.04.2015, 16:53

Farbanje ograda i prefarbavanje grafita

č: | fb:

Veliko prolećno raspremanje grada, koje je počelo 22. aprila na Dan planete zemlje, nastavljeno je danas farbanjem ograde u O.Š. „Nada Purić” i prefarbavanjem grafita na Muzičkoj školi. Za sutra je planirano farbanje ograde na fudbalskom terenu u Novom naselju, a potom će biti farbani mostovi u seoskim mesnim zajednicama. 

Direktor „Vidraka” Đorđe Milanović najavljuje da sutra počinje čišćenje korita Obnice i šume u Belom polju, gde se godinama gomilaju velike količine smeća. Nakon toga, početkom maja, čistiće se korito reke Gradac, krajem maja korito Jablanice, a početkom juna Ljubostinja. Milanović dodaje da će se u akciju čišćenja korita Obnice, koju su planirali za sutra ukoliko ne bude padala kiša, uključiti pojedini direktori javnih preduzeća i gradski funkcioneri.

Danas su postavljeni i kontejneri za prikupljanje stare obuće i odeće na dva punkta, jedan se nlazi na uglu Karađorđeve i Uzun Mirkove ulice, a drugi je na uglu ulica Vojvode Mišića i Pntićeve, kod crkve.

Đorđe Milanović

Đorđe Milanović (Foto: Đorđe Đoković)

Milanović kaže da je preduzće “Erozija” doniralo 100 sadnica drveća, koje će biti posađeno u dvorištima osnovnih škola. On je pozvao sugrađane da prijave divlje deponije na broj 294-775, a takođe na taj broj se mogu prijaviti i za učešće u akciji. „Moram reći da se već veliki broj sugrađana prijavio i učestvuje u našoj akciji velikog prolećnog čišćenja grada”, kaže direktor „Vidraka”.

Sutra i u nedelju planirano je čišćenje i sređivanje mesnih zajednica „Gradac“, „Popare“, „Stari grad“ i  „Žikica Jovanović Španac”. Sutra će biti organizovano košenje parkinga u Petnici i prostora oko mesne zajednice.

Akcija veliko prolećno raspremanje grada traje do kraja juna i planirano je da se za to vreme očiste i srede sve mesne zajednice, operu ulice i parkinzi, očiste rečni tokovi, uklone divlje deponije, pokosi trava, posadi cveće i drveće, ofarbaju ograde i mostovi, prefarbaju grafiti, izbaci kabasti otpad i prikupi stara odeća i obuća.

 

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 17 sati 2 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 3 komentara

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 17 sati 1 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava Pre 1 dan 13 sati

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...