Sastanak (foto: Đorđe Đoković)
Sastanak (foto: Đorđe Đoković)
28.04.2015, 13:12

Delegacija Kineske banke u Valjevu

č: | fb:

Delegacija Kineske razvojne banke boravila je danas u Valjevu, gde su sa gradskim rukovodstvom razgovarali o mogućoj saradnji u oblasti poljoprivrede i infrastrukture. Predstavnici Kinske razvojne banke kažu da su pre svega zainteresovani da kroz zajednički projekat sa proizvođačima iz valjevskog kraja obezbede plasman od 10.000 junadi na tržište Kine. Član Gradskog veća Aleksandar Vujić, koji je inicirao dolazak kineske delegacije u Valjevo, rekao je da valjevski kraj ima potencijale za taj posao, a da će sa predstavnicima Kineske razvojne banke pregovarati o finansiranju ovog projekta.

“Prvi put nam se ukazala prilika da dovedemo prave i jake investitore, koji se interesuju za razvoj agrara u okolini Valjeva. Ideja je bila da se prvo pokuša sa obezbeđenjem i plasmanom 10.000 junadi u Kinu. Danas ćemo razgovarati o načinu realizacije tog posla, i to tako da ovu investiciju podrži Kineska razvojna banka, a da se preko Kineske trgovinske asocijacije meso plasira na tržište Kine”, objašnjava Vujić.

Vang Jašang

Vang Jašang (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevo je treći grad u Srbiji, posle Novog Sada i Raške, koji je posetila delegacija Kinske razvojne banke. Komesar u Srbiji Vang Jašang kaže da su zainteresovani za saradnju u oblasti infrastrukture i poljoprivrede, navodeći da su spremni da podrže dobre projekte iz tih oblasti. „Današnji susret sa gradskim rukovodstvom je samo prvi korak buduće sradnje, a već sledeći je dolazak našeg predstavnika koji će konkretno razgovarati o tome šta može da se uradi u oblasti poljopriovrede”, kaže Vang Jašang i dodaje da Valjevo ima veliki potencijal za saradnju sa kineskim investitorima.

Kineska razvojna banka već je ostvarila saradnju sa zemljama u regionu, prisutna je u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Makedoniji.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 44 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...