Asfaltiranje ulice Dimitrija Tucovića (foto: Đorđe Đoković)
Asfaltiranje ulice Dimitrija Tucovića (foto: Đorđe Đoković)
28.04.2015, 17:03

Konačno asfalt u Dimitrija Tucovića

č: | fb:

Radovi na asfaltiranju ulice Dimitrija Tucovića u dužini od 750 metara, u delu koji se nalazi u Rađevom selu, su danas završeni, a vrednost posla je 4,8 miliona dinara. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je ova ulica bila među prioritetima, jer je bila u lošem stanju a dodatno je oštećena nakon majskih poplava. Radovi, koje je izvelo preduzeće „Kompresor ing”, su unekoliko bili usporeni jer su žitelji tražili da im se pre asfaltiranja uradi kanalizacija.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

„Dogodilo se nešto što bih ja nazvao srpska posla. Kanalizacija u toj ulici ne postoji, niti postoje tehnički uslovi da se uradi po sadašnjem sistemu, jer se ulica nalazi u depresiji i nemoguće je priključiti na kanalizacionu mrežu. Svega dve ili tri kuće imaju septičke jame, koje su urađene po svim propisima, dok ostale nemaju i njihova kanalizacija se, praktično, izliva na ulicu. Oni koji imaju septičke jame tražili su da im se urade cevi za kanalizaciju, što je nemoguće, jer nemamo gde da sprovedemo te cevi. Naša ideja je bila da se uradi mini fekalni kolektor za to naselje”, objašnjava Jeremić. On kaže da je neophodno da se na nivou grada donese odluka da su domaćinstva, gde nije moguće uraditi kanalizacionu mrežu, dužna da imaju septičke jame. „To se mora rešiti ili zakonom ili inspekcijom”, poručuje Jeremić.  

Novi asfalt u Klincima

Novi asfalt u Klincima (Foto: Đorđe Đoković)

Klinci dobili asfalt

Završeno je asfaltirnje 850 metara puta u selu Klinci. Vrednost radova, koji su u okviru investicionog održavanja puteva, je 3.850.000 dinara. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić objašnjava da je ova deonica trebalo da bude urađena prošle godine, ali su radovi odloženi zbog poplava. „Planirano je da iz ovog prvog tendera uradimo šest putnih pravaca. Nadamo se da ćemo rebalansom budžeta obezbediti novac za još pet saobraćajnica“, kaže Dragan Jeremić.

U okviru investicionog održavanja planirano je da se u ovoj godini safaltira put za Paklje, Beomužević, zatim Babina Luka i jedan deo u Goloj Glavi. Ukoliko, kako reče Jeremić, ostane para moguće je da će biti urađena i uzbrdica u dužini od 700 metara u Zabrdici, koja je konstantno na meti velikih voda.

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 12 sati 51 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 16 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...