Nagrađeni gimnazijalci (foto: Kolubarske.rs)
Nagrađeni gimnazijalci (foto: Kolubarske.rs)
29.04.2015, 19:05

Uspešni gimnazijalaci

č: | fb:

Gimnazijalac Mihailo Timotić, učenik sedmog razreda, osvojio je prvu nagradu na takmičenju ''Kengur bez granica'' i drugo mesto na Republičkom takmičenju iz matematike u Nišu, čime se plasirao na ''Srpsku matematičku olimpijadu'', koja će biti održana 23. maja u Valjevskoj gimnaziji.

Na Republičkom takmičenju iz matematike treću nagradu osvojili su Jovan Marković, učenik šestog razreda OŠ “Milovan Glišić”, učenik osmog razreda OŠ “ Nada Purić” Đorđe Trifunoviću i učenica Valjevske gimnazije Anđela Mišković.

Na konferenciji za novinare u Valjevskoj gimnaziji, Mihailo Timotić je rekao da se za državno matematičko takmičenje pripremao ozbiljno. Prethodno je na republičkom iz fizike osvojio treću nagradu, a zatim i zlatnu medalju na Međunarodnom matematičkom takmičenju “Kengur bez granica”.

U Valjevskoj gimnaziji predstavljeni su i drugi učenici koji su nagrađeni na takmičenjima iz nekoliko predmeta. Učenica osmog razreda Nina Matić se, sa osvojenim trećim mestom na državnom takmičenju, plasirala na “Srpsku fizičku olimpijadu”. Učenici trećeg razreda Stefan Isailović sa drugom nagradom i Marko Todorović osvojivši treće mesto na državnom takmičenju, plasirali na “Balkansku geografsku olimpijadu”.

Maturantkinja Jelena Krunić na republičkom takmičenju iz španskog osvojila je četvrto mesto, dok je učenik trećeg razreda Milan Radović dobio pohvalu na takmičenju iz astronomije, koje je državnog ranga.

Vredan pažnje i pohvale je uspeh maturantkinje Sare Ristić, koja je na nedavno održanom beogradskom maratonu istrčala celu trasu od 42,5 kilometara i osvojila 35. mesto. Njen sportski uspeh je utoliko veći jer je Sara zbog povrede prestala da trenira atletiku.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 15 sati 40 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 22 sati 37 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara