Čačanska ulica (foto: Đorđe Đoković)
Čačanska ulica (foto: Đorđe Đoković)
13.05.2015, 08:10

Asfalt za slikanje, vrhunski uspeh svake vlasti

č: | fb:

Posle više od četiri decenije jedno od najstarijih stambenih naselja na Petom puku, gde živi dve i po hiljade stanovnika, dobilo je asfalt. Asfaltirano je 750 metara Čačanske ulice, kao i prilazi stambenim objektima i parking mesta, a radovi su koštali 2,8 miliona dinara. 

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da će uskoro biti rekonstruisane i stepenice, koje vode od Sinđelićeve ulice ka Petom puku. “Bilo je krajnje vreme da se Čačanska ulica asfaltira, gde je bilo mnogo saobraćajnih problema, a pešacima otežano  kretanje. Ona je bila u programu Direkcije još pre nekoliko godina, ali zbog nekih prioriteta i prošlogodišnjih poplava tek sada je došla na red”, kaže Jeremić i njavljuje da će radovi u okviru investicionog održavanja ulica biti nastavljeni već sledeće nedelje u Gradcu i Poparama.

Čačanska ulica

Čačanska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Za lokalnu vlast i Gradsku direkciju je veliki uspeh i događaj vredan pažnje, koji treba da zabeleže svi mediji, asfaltiranje ulica i to, ne retko, onih u širem centru grada. Zbog čega je obavezno slikanje i objavljivanje na sva zvona da je, zamislite, 2015. godine asfaltirana neka gradska ulica u dužini od nekoliko stotina metara, širine nekoliko metara, pitanje je za direktora Gradske direkcije.

“U nekim drugim, da ne kažem normalnim vremenima, ne bi bilo potrebno ovo slikati. Ali pošto mi ne živimo u normalnim vremenima, nego u vanrednim okolnostima koje traju desetine godina, ako ne slikamo to, gde smo i šta uradili, i ako o tome ne govorimo, naćiće se neko ko će pitati zašto krijete, kome ste radili baš tu ulicu, da li je široka kao po projektu. Pojedini su merili širinu i dužinu i ove ulice. Dakle, ovo je način da sprečimo pojedince da nas optužuju i prozivaju po medijima. Pokazujemo javno građanima šta, gde i kako smo uradili, pa neka oni procene da li je dobro ili ne”, odgovara Jeremić.

Na našu konstataciju da sve ovo miriše na predizbornu kampanju i skupljanje političkih poena, Jeremić kaže da je u tom slučaju gradska vlast u kampanji već tri godine. “Mi smo onda sve vreme od kada smo u vlasti u kampanji, jer sve što smo uradili, fotografisali smo i publikovali u godišnjem izveštaju”, kaže Jeremić i naglašava da su ti izveštaji dostupni građanima, odbornicima, policiji, tužilaštvu, sudu. On podseća da su svi projekti, izgradnje i sanacije ulica, koji su do sada realizovani bili u planu još 2012. godine, a među njima je i Čačanska ulica, tako da, kako reče Jeremić, “ne može niko da nam prebaci da je ova ulica asfaltirana zbog izbora”.

Od planirane 42 ulice, koliko ih je bilo u program 2012. godine do sada je urađeno 35, s tim što prošle godine, zbog poplava, nije urađena ni jedna ulica. 

Čačanska ulica

Čačanska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...