Pivara donirala policiji alkometar  (foto: Đorđe Đoković)
Pivara donirala policiji alkometar (foto: Đorđe Đoković)
13.05.2015, 14:08

Pivara donirala aparat za alkotestiranje

č: | fb:

Valjevska pivara je donirala Policijskoj upravi Valjevo alkometar najnovije generacije, kojim se za kratko vreme alkotestira veliki broj vozača. Vožnja u pijanom stanju je, posle neprilagođene brzine, najčešći uzročnik saobraćajnih nesreća sa smrtnim posledicama. U Kolubarskom okrugu je prošle godine nastradalo 18, dok je jedno lice poginulo u prvih pet meseci ove godine.

Načelnik saobraćajne policije Zoran Jevđenić kaže da je poklon Valjevske pivare značajan, jer se radi o najsavremenijem aparatu, ali i zbog toga što ih saobraćajna policija nema u dovoljnom broju s obzirom na to da na teritoriji Kolubarskog okruga ima 11, a optimalan broj je od 25 do 30 aparata za alkotestiranje, koji košta 700 evra.

Zoran Jevđenić

Zoran Jevđenić (Foto: Đorđe Đoković)

„Valjevska pivara je prvo privredno društvo koje je doniralo alkometar saobraćajnoj policiji Kolubarskog okruga, čime je potvrdila da je društveno odgovorno preduzeće, koje je prepoznalo činjenicu i značaj ulaganja u bezbednost saobraćaja. Verujem da ćemo ovim primerom doprineti da se svest i savest učesnika u saobraćaju podigne na viši nivo, posebno kada je u pitanju vožnja pod uticajem alkohola”, kaže Jevđenić.

On dodaje da će  aparat za alkotestiranje značajno olakšati rad i doprineti da saobraćajna policija otkrije, kako reče, što manje pijanih vozača. „U poslednjih nekoliko godina zaista jeste trend sve većeg broja alkotestiranih vozača i sve manjeg broja otkrivenih prekršaja alkoholisanih učesnika u saobraćaju. Tako je pre dve godine alkotestirano blizu 19.000 vozača, dok je prošle godine urađeno preko 23.000 testiranja na alkohoil u krvi vozača”, navodi Jevđenić.

Direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac poručuje da ne mogu zajedno vožnja i pivo i da je upravo, kako reče, „i naša obaveza da, kao proizvođači piva, to sugerišemo našim sugrađanima i konzumentima”.

„Ono što je sada neka naša misija ili fokus delovanja jeste edukacija u odgovornom konzumiranju alkohola, odnosno piva s obzirom na to da smo mi proizvođači i da smo u ovom trenutku lider u proizvodnji piva na teritoriji zapadne Srbije. Namera nam je da pre svega ukažemo i podignemo svest ljudi na rizik prekomernog i neodgovornog konzumiranja alkohola i pokušavamo da stavimo do znanja da alkohol i vožnja ne idu zajedno”, kaže direktor Valjevske pivare.

Aleksandar Rajevac

Aleksandar Rajevac (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevska pivara, kao malo koje preduzeće i firma u Valjevu, lokalnoj zajednici pomaže u mnogim sferma i finansijski podržava brojne gradske manifestacije, kao što su Tešnjarske večeri, Džez fest, Gradsko pozorište „Abrašević”. Nedavno je Valjevska pivara donirala 400.000 dinara za kupovinu testa opterećenja srca za Opštu bolnicu.

„Gde god smo u mogućnosti, mi smo uvek tu i zaista želimo da pomognemo i to ćemo čiuniti i u buduće”, poručuje direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac.

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 12 sati 53 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 18 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...