Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
09.06.2014, 11:37

Potvrđeno 10 godina zbog silovanja

č: | fb:

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Valjevu, od 27. februara 2014, kojom je Aleksandar Baranji (28) iz Lajkovca osuđen na 10 godina zatvora zbog silovanja LJ B. (57) iz Beograda počinjenog 24. jula 2013. godine.

Baranji, koji je bio pijan, oštećenu je silovao u selu Jabučje, gde je živela sama, a tom prilikom polomio joj je nos i naneo još nekoliko povreda. Veštaci su ocenili da je njegova uračunljivost u momentu izvršenja dela bila smanjena, ali ne bitno. On je na izdržavanje kazne otišao pre pravosnažnosti presude, a u dužinu kazne uračunato mu je i vreme provedeno u pritvoru. Baranji je takođe obavezan da plati oko 600.000 dinara sudskih, kao i troškova oštećene, koja je za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahteva upućena na parnični postupak.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 10 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 59 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.