Novinari čekaju ministra (foto: Đorđe Đoković)
Novinari čekaju ministra (foto: Đorđe Đoković)
22.05.2015, 08:18

Za valjevske medije 988.000 dinara

č: | fb:

Ministarstvo kulture i informisanja u ovoj godini sa 988.000 dinara finansiraće tri projekata sa kojima su konkurisale tri medijske kuće sa teritorije Kolubarskog okruga. Od 161 projekta, koje će Ministarstvo kulture i informisanja finansirati sa 121 milion dinara, izabran je projekat RTV Marš, „Pravimo bebe – natalitet i vantelesna oplodnja“, za koji je opredeljeno 700.000 dinara. Projekat Vujić televizije, „Eko 3“ – trilogija vazduh, voda i hrana dobio je 188.000 dinara, dok je za projekat „Mi bismo to ovako“, internet novina Kolubarske.rs, Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo 100.000 dinara.

Pored tri medijske kuće iz Valjeva, koje su prošle na konkursu Ministarstva kulture i informisaja, za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, sa teritorije Kolubarskog okruga konkurisali su Radio 014, Radio Kula, Informativno preduzeće Centar, Televizija Valjevo plus i u oblasti produkcije Miroslav Milovanović, PR informacione usluge.

I dok je Ministarstvo kulture i informisanja donelo rešenje o izboru 161 projekta od 351 sa koliko su konkurisali srpski mediji i produkcije, u Valjevu je tek formirana Komisija, koja treba da oceni projekte prispele na konkurs.

Gradonačelnik Stanko Terzić doneo je pre sedam dana rešenje o obrazovanje Komisije za ocenjivanje projekata  podnetih na konkursu za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja. U Komisiji, koju čini pet članova, su novinari Budimir Novović, dopisnik „Politike“ iz Valjeva, Nenad Kovačević, dopisnik dnevnog lista „Danas“ iz Užica, Zarija Vasić. Radio Ljubovija, Jelena Nikolić i dr Boban Tomić, docent na Fakultetu za medije i komunikaciju. Zadatak Komisije je, kako je naznačeno u Rešenju, da izvrši ocenu projekata podnetih na konkursu i da na osnovu kriterijuma sačini obrazloženi predlog o dodeli sredstava za sufinansiranje projekata. Ove godine iz gradske kase za projektno finansiranje medija biće izdvojeno 3,5 miliona dinara.

Kako saznajemo Komisija se još uvek nije sastala, niti je razmatrala projekte dospele na konkurs, koji je Gradska uprava raspisala u martu.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 37 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 23 sati 6 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...