Košarkaški teren Student (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaški teren Student (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
23.05.2015, 08:53

Na meti huligana i “Student”

č: | fb:

Na meti huligana našlo se, još uvek nezavršeno, košarkaško igralište “Student”, gde je na nekoliko mesta isečena tartan podloga, koja je košala tri miliona dinara. Ovo je samo jedno od noćnih divljanja vandala, koji uništavaju gradsku imovinu, pričinjavajući štetu od preko deset miliona dinara godišnje.

Kaznene mere su jedini način da se spreče rušilački nagoni i uništavanje imovine, smatra direktor Gradske direkcije Dagan Jeremić i najavljuje akciju, koja će najpre biti preventivna. “Za 1.jun smo planirali akciju pod nazivom ‘Čiji je ovo grad’, kojom ćemo pokušati, prvo preventivno, a potom i represivno, da sprečimo ovakve pojave. U akciju će biti uključeni komunalna policija i inspekcija, Gradska direkcija i Vidrak, i primenjivaćemo sve zakonom dozvojene kaznene mere. Takođe, javno ćemo objavljivati imena huligana koji uništavaju imovinu”, kaže Jeremić. On dodaje da će uskoro biti saopštena imena dvojice mladića koja su, pre neku noć, polomila drvo na Desankinom vencu, kao i otkrivanje identiteta onih koji su uništili tablu pored spomenika Milovana Glišića u Gradcu.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Gradske direkcije najavljuje skoro postavljanje kamere na Studentovom igralištu, a “ukoliko ta preventivna mera ne bude dovoljna, počećemo sa kažnjavanjem!" On dodaje da će na prvom skupštinskom zasedanju biti doneta uredba o komunalnom redu, kojom će biti propisane kaznene mere.

Jeremić kaže da je od policije saznao da nema dovoljno ljudi da bi imali pozornike, “jer je u valjevsku policiju radnik zadnji put primnjen pre tri godine, a pozornici su obično oni koji su na početku karijere, a posle par godina napreduju u službi”.

Rupe na podlozi

Rupe na podlozi (Foto: Đorđe Đoković)

 “Podloga na Studentovom igralištu može da se ošteti samo nožem ili nekim oštrim predmetom, tako da je ovde očigledna namera i to iz hira. Prosto je neverovatno da neko želi da uništi nešto što još uvek nije otvoreno i što se još uvek ne koristi, a u ovo sportsko igralište grad je uložio 30 miliona dinara. Na Studentu još uvek traju radovi, otvaranje smo planirali za prvu nedelju juna, a već neko pokušava ovo da uništi i igralište zasipa smećem”, kaže  direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

Na meti huligana su dečja igrališta na Pećini i kod Centra za kulturu, ulične kante za smeće, saobraćajni znaci, mobilijar, fasade…

 

 

 

 

Aktuelno