Kabinet informatike u Valjevskoj gimnaziji (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Kabinet informatike u Valjevskoj gimnaziji (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
03.06.2015, 09:30

Kabinet za informatiku u Valjevskoj gimnaziji

č: | fb:

U okviru programa “Energija znanja” kompanija NIS je adaptirala kabinet za informatiku u Valjevskoj gimnaziji, opremila ga nameštajem i poklonila 15 računara. Ovaj vredan dar svojoj školi obezbedio je bivši učenik Valjevske gimnazije David Koprivica, koji je prošle godine na Srpskoj hemijskoj olipmijadi, koja se održava uz podršku NIS, osvojio drugo mesto i bronzane medalje na Međunarodnim olimpijadama u Vijetnamu prošle i pre dve godine u Moskvi.

Menadžer NIS-a za saradnju sa univerzitetima Snežana Lakićević kaže da je specifičan i za svaku pohvalu odnos Valjevaca prema Valjevu, jer “ta ljubav Valjevaca,prema svom gradu, gde god da žive i šta god da urade je orgomna kao i poštovanje Valjevaca koje izražavaju prema onima koji su ostvarili uspeh i napravili dobar rezultat”. Da su Valjevci posebni, da poštuju i da se dive svojim sugrađanima pokazala je slika na ulazu u Valjevo. “Videla sam na skuteru dečka u beloj majici na kojoj je pisalo – 'Teodosić Valjevo'. To mi je izgledalo kao poruka dobrodošlice u Valjevo i poruka u kakav grad dolazim, grad iz koga su ponikli brojni naučnici, umetnici, sportisti, kardiohirurzi”, kaže Lakićević. Ona dodaje da toliki broj uspešnih Valjevaca ima veze sa jednom od najstarijih obrazovnih ustanova u Srbiji, koja je osnovana 1870. godine- Valjevskom gimnazijom.

(Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Valjevske gimnazije Vojislav Andrić, uz zahvalnost donatorima na značajnom daru, poručio je da akcija “Energija znanja” ima i simboličnu poruku. “Posebno u Valjevskoj gimnaziji gde energija prožimai i učenike i profesore škole, i zahvaljujući tome u školi se svakodnevno dešavaju brojne akcije usmerene na znanje, umetnost, kulturu, nauku”, kaže Vojislav Andrić.

Kroz program “Energija znanja”, u cilju ostvarenja boljih uslova za rad, kompanija NIS je u poslednje dve godine adaptirala 25 učionica i četiri laboratorije u školama i na fakultetima u Srbiji. Svoje programe društveno odgovornog poslovanja NIS sprovodi pod sloganom “Budućnost na delu”.

Menadžer NIS-a za saradnju sa univerzitetima Snežana Lakićević najavila je da će NIS u ovoj godini finansirati i opremanje kabineta za fiziku u Valjevskoj gimnaziji. “Vaš direktor već lobira i za opremanje kabineta za hemiju, i čini mi se da će i u tome uspeti”, rekla je prilikom posete Valjevskoj gimnaziji Snežana Lakićević.

Novi kabinet informatike

Novi kabinet informatike (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 8 sati 34 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 8 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara