Cistrena u obdaništu u Kolubari 2 (foto: Đorđe Đoković)
Cistrena u obdaništu u Kolubari 2 (foto: Đorđe Đoković)
11.06.2015, 13:48

U vrtićima i školama nema problema

č: | fb:

I pored svakodnevnih nestašica vode, koje traju i po nekoliko časova, nema problema u funkcionisanju valjevskih vrtića, kao ni u radu ovdašnjih škola. Časovi su bili skraćeni jedino u ponedeljak u OŠ „Sestre Ilić“, dok se u drugim školama nastava odvija normalno. U Predškolskoj ustanovi „Milic Nožica“ kupljena je flaširana voda, dok su cisterne sa vodom obezbeđene u vrtićima u Kolubari 2, Novom naselju i u vrtiću Vidra u Gradcu. Takođe obezbeđene su i cisterne sa tehničkom vodom za ta tri obdaništa, koja su svakodnevno po nekoliko časova bez vode.

Od svih valjevskih škola bez vode su po nekoliko časova osnovne škole u Gradcu i Novom naselju. Cisterne sa pijaćom i tehničkom vodom su postavljene u dvorištima škola i kako rekoše u Gradskom vodovdu, redovno su dopunjavaju.

Cisterne i kanisteri sa vodom za piće raspoređeni su na 30 lokacija u gradu. Flaširane vode ima dovoljno u svim valjevskim trgovinama. Za tri dana, od kada su počele restrikcije, u „Europromu” prodato je 15.000 litara vode.

Obaveštenje

Iz Gradskog vodovoda preporuka građanima da, u momentu kada pristigne voda, prve količine vode iskoriste za potrebe sanitarija pa tek nakon toga koriste vodu za piće. Dežurni iz službe kontrole kvaliteta u JKP ”Vodovod Valjevo” istovremeno uzimaju uzorak na analizu iz tog dela distributivne mreže.        

Apelujemo na građane da racionalno troše vodu. Zahvaljujemo se na strpljenju i razumevanju, saopšteno je iz Gradskog vodovoda.

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 3 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...