Stanko Terzić (foto: Đorđe Đoković)
Stanko Terzić (foto: Đorđe Đoković)
16.06.2015, 12:08

Gradonačelnik spreman da snosi posledice

č: | fb:

„Utvrdićemo odgovornost svih i niko neće biti amnestiran zbog nerada, nemara, neprofesionalnosti i propusta koji su načinjeni prilikom prošlonedeljnih restrikcija”, poručio je gradonačelnik Stanko Terzić. On je dodao da je „spreman da povuče sve konsekvence” ako postoji i njegova lična odgovornost, ne precizirjući na šta konkretno misli.

Gradonačelnik je u svom prvom obraćanju javnosti, nakon prošlonedeljnih restrikcija kada je preko 20.000 Valjevaca bilo bez vode, a mnogi i preko 40 časova, uz izvinjenje sugrađnima objasnio da odluku o smeni odgovornih u „Vodovodu” i JP „Kolubara”, neće donositi pojedinci i preko kolena, nego će se o „krivici i odgovornosti” izjasniti Gradsko veće nakon izveštaja koji pripreme Nadzorni odbori ova dva javna preduzeća.

Stanko Terzić je rekao da su restrikcije bile neizbežne, ali su bile preduge. „Sa boljom organizacijom nestašice bi trajale znatno kraće, a građani bi bili blagovremeno obavešteni”, zaključuje gradonačelnik.

Odgovarajući na naše pitanje zbog čega je smenjen jedino tehnički direktor „Vodovoda” i to pre izveštaja Nadzornog odbora i kako je samo njegova odgovornost već utvrđena, Terzić odgovara da je „smena tehničkog direktora u ingerenciji direktiora Vodovoda, ne postavlja ga ni Skupština, ni gradsko veće”. Međutim gradonačelnik nije konkretno odgovorio na ponovljeno pitanje da li je i ko je smenio tehničkog direktora „Vodovoda” Slobodana Živanovića. Pojašnjenje je stiglo od zamenika gradonačelnika Žarka Kovača koji je kratko rekao „da je smenjen čim je dobio rešenje”. Istovremeno smenjeni tehnički direktor „Vodovoda” Slobodan Živanović se oglasio uz tvrdnju da „nije smenjen, jer mu je uručeno nepotpisano rešenje”.

Odgovarajući na pitanje novinara zbog čega se malo ili nimalo govori o odgovornosti direktora i tehničkog direkltora JP „Kolubara”, jer je to preduzeće najodgovornije s obzirom na to da je bilo nosilac posla rekonstrukcije cevovoda od izvorišta Paklje do fabrike na Pećini, gradonačelnik kaže da postoji i njihova odgovornost. „Direktoru Miodragu Markoviću je predočeno da postoji njihova objektivna odgovornost i da neke konsekvence moraju i oni povući”, kaže Terzić, ali on nije odgovorio na pitanje zbog čega direktor JP „Kolubara”, po ugledu na kolegu iz „Vodovoda”, nije smenio svog tehničkogt direktora.

Bilo kako bilo, potezi i odluke o smenama i povlačenju konsekvenci tek predstoje. Sva je prilika da će po dobrom starom običaju „pasti” i biti kažnjeni primaoci i izvršioci naređenja, ali ne i komandanti. 

Aktuelno

Romi  (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 minuta

Kako će biti sutra, ako je danas kako je?

U senci trenutno aktuelnog i prioritetnog (hitnog), prolazi aktuelno od ranije i primarno (bitno)! Tako su minulih dana, "dva mitinga", zasenila događaje koji nisu novi. I u svakom "trenutku", ali...

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 22 sati 50 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 5 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 1 dan 2 sati

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara