Novinari čekaju ministra (foto: Đorđe Đoković)
Novinari čekaju ministra (foto: Đorđe Đoković)
18.06.2015, 14:27

Raspodeljeno 3,5 miliona dinara na 13 medija

č: | fb:

Gradonačelnik Stanko Terzić potpisao je rešenje o raspodeli 3,5 miliona dinara za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, koje je predložila Komisija za izbor projekata. Po oceni Komisije od 17 pristiglih na konkurs, u ovoj godini iz gradskog budžeta, biće sufinansirano 13 projekata.

Najviše novca, 1,6 miliona dinara odobreno je „Vujić Televiziji“ za projekat „Gradske manifestacije na VTV-u“, Informativnom preduzeću „Centar“ 310.000 dinara za projekat „Grad Valjevo i ranjive kategorije stanovništva“,  RTV „Marš“ pripalo je 300.000 dinara za projekat „Izlaz 2015“. Projekti Radio Istočnika „Pravoslavlje i mladi“, PR Agencije Miroslava Milovanovića „Dokumentarni film pruga Valjevo-Loznica sto godina iščekivanja“ i Form sistema-Internet novina Kolubarske.rs „Lokalno javno informisanje- izveštavanje o radu organa grada“, biće sufinansirani sa po 200.000 dinara. Projekat „Moj posao je moja odluk“,Vamedia info biće sufinansirn sa 190.000 dinara.

Za projekte „TV emisija za decu-nestrpljivi snovi“ Studia M, „Putopisno dokumentarni serijal pod radnim nazivom - iz Valjeva ka Povlenu“ Udruženja za promovisanje prirode, kulturnih i tradicionalnih vrednosti i „Kolubarsko poselo“ Vinogradina d.o.o. odboreno je po 100.000 dinara.

Projekat „Za zdravu životnu sredinu“ Radio 014 biće sufinansiran sa 80.000 dinara, „Mala škola građanstva“ PR agencija Dušana Perića sa 70.000 i projekat „Dijalog net-informisanje javnosti o efektima realizacije strateških dokumenata u Valjevu PR agencija Aleksandra Milijaševića sa 50.000 dinara.

Na osnovu predloga Komisije za utvrđivanje predloga za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja odbijena su četiri projekta – dva Centra za unapređenje položaja Roma, TV Metroplois iz Beograda i TV Valjevo plus.

Aktuelno

Film Sunce mamino  (foto: )
Kultura Pre 21 sati 48 minuta

"Sunce mamino" ovog vikenda u valjevskom bioskopu

Igrani film "Sunce mamino", u režiji Koste Đorđevića, na repertoaru valjevskog bioskopa "85" ovog i narednog vikenda od 20 časova. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 21 sati 47 minuta

Osumnjičeni za krađe

Policija je uhapsila muškarce iz Šapca i Rume jer su, kako se sumnja, tokom januara i februara, više puta provalili u krug kamenoloma u mestu Kozličić. Vrednost ukradene robe procenjuje se na 2,8...