Smotra (foto: Kolubarske.rs)
Smotra (foto: Kolubarske.rs)
20.06.2015, 12:17

Ministar Gašić na zakletvi u Valjevu

č: | fb:

U Drugom centru za obuku Vojske Srbije, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, zakletvu su danas položili profesionalni i vojnici junske klase, koji su se prijavili za doborovljno služenje roka u VS. Zakletvu su položila 153 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, među njima i 12 devojaka dobrovoljaca, i jedna devojka profesionalni vojnik.  

Potpisivanje zakletve

Potpisivanje zakletve (Foto: Kolubarske.rs)

Svečanosti je prisustvovao Bratislav Gašić, ministar odbrane Srbije. “Onaj ko izabere da postane vojnik taj zavređuje posebno poštovanje, jer biti vojnik znači služiti opštem dobru, biti u zavetnom odnosu sa otadžbinom i biti spreman na napore i odricanja radi odbrane otadžbine”, poručio je na današnjoj svečanosti minister Gašić. Dodao je da su  položenom zakletvom vojnici postali deo sistema odbrane koga odlikuje čast, odvažnost, odgovornost i spremnost da se služi višim ciljevima – odbrani, bezbednosti i ugledu Republike Srbije i njenih građana.  

“Dužnost, lojalnost, požrtvovanost, čast, poštovanje, hrabrost, to su osobine koje krase vojnike. Specifičnost i plemenitost vojničkog poziva čine da se sve veći broj mladih opredeljuje za ovaj poziv. Za one koji žele da dostignu najbolje vrednosti i prhivate izazove, Vojska Srbije pruža perspektivu daljeg usavršavanja i napredovanja u službi”, rekao je Bratislav Gašić.

Minista čestita vojniku

Minista čestita vojniku (Foto: Kolubarske.rs)

On je dodao da je odbrana otadžbine za naš narod uvek predstavljala izraz časti i više od obaveze i datih reči i da su građani Srbije svesni značaja bezbednosti otadžbine.

“Na putu ka EU, Srbija želi da da svoj doprinos njenoj izgradnji i daljem razvoju, poštujući svoje interese i razvijajući saradnju sa svim ključnim bezbednosnim akterima”, poručio je u Valjevu ministar odbrane.

Ministar odbrane Bratislav Gašić čestitao je fudbalerima do 20 godina, kako reče vršnjacima naših mladih vojnika, osvajanje prvog mesta na Svetskom prvenstvu, „koji su popleli Srbiju na vrh sveta“.

Ministar Gašić i zvanice

Ministar Gašić i zvanice (Foto: Kolubarske.rs)

Svečanosti u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“, uz roditelje i rodbinu mladih vojnika, prisustvali su generalpotpukovnik Đokica Petrović, brigadni general Siniša Radović, predstavnik Grada Valjeva, zamenik predsednika Skupštine grad Jovan Lukić, direktor “Krušika”  Mladen Petković, predstavnici Ministarstva odbrane, policije i crkve.

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 1 sati 37 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 2 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara