Završeni radovi na Duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
Završeni radovi na Duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
02.07.2015, 10:30

Grad asfaltira, Država neće!

č: | fb:

Na ulaznoj traci u dužini od jednog kilometra iz pravca Beograda, koju održava Gradska direkcija, u Ulici Vladike Nikolaja nedavno je zamenjen asfalt. Međutim, asfalt nije zamenjenna izlaznoj traci koja je u velikoj meri oštećena, jer je u nadležnosti JP „Putevi Srbije“, a ovo javno preduzeće za sada nema nameru da revitalizuje tu deonicu. I to nije jedina saobraćajnica u gradu koja je u nadležnosti Republike, a ne održava se, a pri tom je u katastrofalnom stanju i za koju, i pored apela iz Grada, “Putevi Srbije” ne mare mnogo, bez obzira na to što u značajnoj meri tako oštećeni putevi utiču na bezbednost u saobraćaju.

Milan Trifunović

Milan Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

Pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović kaže da su stalno u kontaktu sa kolegama iz “Puteva Srbije”, čak je nedavno održan i sastanak sa tehničkim direktorom, ali pozitivnog odgovora nema, kada je reč o revitalizaciji dela “duplih traka”, koje su u nadležnosti ovog državnog preduzeća. “Mi smo tražili od Puteva Srbije da i oni zamene asfalt na deonici koja je u njihovoj nadležnosti, međutim nismo dobili uveravanja da će to uraditi u ovoj godini. Pokazali smo im primer da mi kao lokalna samouprava možemo da izdvojimo novac kako bi novim asfaltom presvukli deonicu po deonicu, koja je u našoj nadležnosti”, kaže Trifunović. On dodaje da su pored “duplih traka” problem i ulice poput Dušanove, Knez Miloševe i Radničke, koje su praktično u centru grada, a tretiraju se kao magistralni putevi pa su u nadležnosti JP “Putevi Srbije”.

“Znate i sami u kakvom su stanju te saobraćajnice. Mi već godinama insistiramo i tražimo od 'Puteva Srbije' da izdvoje sredstva i saniraju velika i brojna oštećenja na tim ulicama, međutim bez uspeha. Nemamo povratnu informaciju da li će ili ne revitalizovati te saobraćajnice koje prolaze kroz grad”, kaže Trifunović. Dodaje da Gradska direkcija krpi rupe i održava ulice u koliko-toliko pristojnom stanju i pored toga što te saobraćajnice nisu u nadležnosti Grada.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...