Milivoje Simović  (foto: Kolubarske.rs)
Milivoje Simović (foto: Kolubarske.rs)
02.07.2015, 13:23

Direktor Doma zdravlja podneo ostavku

č: | fb:

Dosadašnji direktor Doma zdravlja dr Milivoje Simović danas je podneo ostavku na tu funkciju. On je za Kolubarske.rs potvrdio da je podneo ostavku koju je predao, kako reče, onome ko ga je i postavio na mesto direktora, a to je Skupština grada. Simović nije želeo da govori o razlozima povlačenja sa čelnog mesta Doma zdravlja, rekavši kratko da je to učinio „iz ličnih razloga zbog svih dešavanja u Domu zdravlja" i najavio je da će javnost o razlozima obavestiti na konferenciji za novinare koju će zakazati početkom sledeće nedelje. Odgovarajući na naše pitanje da li je o svojoj odluci obavestio one koji su ga kandidovali, a na direktorsko mesto je postavljen na kvoti SPS, Simović kaže da je obavestio najuže rukovodstvo SPS, ne precizirajući koga.

Već duže vreme nezvanično se govori o brojnim malverzacijama u Domu zdravlja i o zloupotrebi službenog položaja prvog čoveka ove zdravstvene ustanove. Potvrdu tih informacija novinari, uprkos traženju odgovora, nisu dobili. Jedini odgovor na "sve te glasine" je bio to što je Skupština grada formirala Komisiju koja treba da ispita da li je bilo malverzacija u Domu zdravlja, propusta u radu i zloupotrebe službenog položaja direktora dr Milivoja Simovića. Na čelu skupštinske Komisije, koja će na sednici Skupštine grada 10. jula podneti izveštaj, je dr Zoran Živković, odbornik SPS u lokalnom parlamentu.

Prema nezvaničnim informacijama vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja biće ginekolog Milan Mirković.

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 45 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...