Zgrada u kojoj se nalaze Neurologija i  Dečje odeljenje (foto: Đorđe Đoković)
Zgrada u kojoj se nalaze Neurologija i Dečje odeljenje (foto: Đorđe Đoković)
03.07.2015, 13:10

Dečje odeljenje biće sređeno do kraja godine!?

č: | fb:

Nakon rekonstrukcije Odeljenja neurologije, koje je sređeno zahvaljujući akciji Blic fondaciji i emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”, trebalo bi da budu rekonstruisana još dva odeljenja, koja su u katastrofalnom stanju – onkologija i dečje odeljlenje.

Dobrivoje Grujičić

Dobrivoje Grujičić (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Opšte bolnice dr Dobrivoje Grujičić najavio je da će ta dva odeljenja biti rekonstruisana do kraja ove godine, a već ovih dana počeće rekonstrukcija “hladnog prijema” - prostora gde se primaju pacijenti koji nisu za hitne operacije. “Imajući u vidu činjenicu da se u tom prostoru svakodnevno primi od 30 do 50 pacijenata, važno je adaptirati i taj deo bolnice”, kaže Grujičić i navodi da je već polovina novca za te radove i PVC stolarija obezbeđena iz donacija.

Nakon završetka radova na “hladnom prijemu” počeće rekonstrukcija onkologije, potom i pedijatrije, odeljenja koje se nalazi iznad nedavno rekonstruisane neurologije, koje je u katastrofalnom stanju više od tri decenije. “Naša projekcija je da ćemo do kraja godine uz pomoć donatora, sopstvenih sredstava, ali i uz pomoć Ministarstva zdravlja rekonstruisati ova dva odeljenja i hladni prijem”, kaže direktor Bolnice.

Rekonstrukcija “hladnog prijema” koštaće oko 10.000 evra, dok su radovi na pedijatriji i onkoligiji, kako reče Grujičić, daleko veća investicija. On nije mogao da precizira koliko novca je potrebno za obnovu ta dva odeljenja, ali je obećao da će onkologija i Odeljenje pedijatrije biti rekonstruisano u ovoj godini.

 

Dečje odeljenje

Dečje odeljenje (Foto: Đorđe Đoković)

Ulazak na dečje odeljenje

Ulazak na dečje odeljenje (Foto: Đorđe Đoković)

Soba na dečjem odeljenju

Soba na dečjem odeljenju (Foto: Đorđe Đoković)

WC na dečjem odeljenju

WC na dečjem odeljenju (Foto: Đorđe Đoković)

Ambulanta

Ambulanta (Foto: Đorđe Đoković)

Dotrajla stolarija

Dotrajla stolarija (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 15 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...