Radovi u Karađorđevoj (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u Karađorđevoj (foto: Đorđe Đoković)
08.07.2015, 11:18

„Važnije je radove uraditi kvalitetno, nego u roku”

č: | fb:

Radovi u Karađorđevoj ulici, od Višeg suda do Dušanove ulice, biće završeni do ponedeljka, a ne do petka kako je to ranije bilo najavljeno. Razlozi, da po drugi put bude pomeren rok, su to što je završni sloj tampona morao biti zamenjen jer je bio previše natopljen vodom, kao i plitko postavljene cevi za toplovod. „Važnije je radove uraditi kvalitetno, nego u roku. Ne smemo zbog rokova da napravimo veću štetu nego korist”, poručio je direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić odgovarajući na pitanje novinara zbog čega je ponovo pomeren rok završetka radova u Karađorđevoj ulici.

„Rađena je zmena završnog sloja tampona kako bi se dobila potrebna zbijenost, jer je zbog velike količine vode, koja je na mestima bila i do 30 centimetara, bio dosta  natopljen, što kasnije može da bude veliki problem i da se ulica na tom mestu uruši. Takođe bio je problem i u delu ulice gde je rađen toplovod, jer su cevi plitko postavljene, na samo 40 centimetara, pa je naknadno rađen betonski sloj kako bi se dobila potrebna čvrstina. Strogo vodimo računa da dobijemo dobru zbijenost završnog sloja tampona, zato se meri četiri puta dnevno”, kaže Jeremić.

On dodaje da je izvođaču radova GP „Kompresor ing“ dozvoljen produžetak roka od sedam dana i veruje da će taj rok biti ispoštovan.

Jeremić objašnjava da će, ukoliko ne bude kiše, do ponedeljka biti završeno asfltiranje cele Karađorđeve ulice, a u saobraćaj bi trebalo da bude puštena u drugoj polovini sledeće nedelje, nakon tehničkog prijema.

Radovi na rekonstrukciji oko 300 metara Karađorđeve ulice, koji koštaju 30 miliona dinara, prema ugovoru sa GP„Kompresor ing“, trebalo je da budu završeni za 60 kalendarskih dana ili do 4. jula. 

Prvi sloj asfalta u gornjem delu Karađorđeve

Prvi sloj asfalta u gornjem delu Karađorđeve (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 14 sati 52 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 3.05.2024

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...