Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
09.07.2015, 07:35

Poljska donirala Bolnici preko 10,8 miliona evra!?

č: | fb:

Republika Poljska donirala je Opštoj bolnici Valjevo 10 miliona 860 hiljada evra za nabavku medicinskih aparata i medicinske opreme za Odeljenje onkologije sa palijativom. Kako je objavljeno na sajtu (Zdravstvenog centra) Opšte  bolnice, značajan ugovor o ovoj donaciji krajem juna potpisali su ambasador Republike Poljske u Beogradu Aleksandar Chećko i direktor Bolnice dr Dobrivoje Grujičić. Pojašnjeno je da je reč o realizacijji projekta pod nazivom „Poboljšanje kvaliteta palijativnog zbrinjavanja na Odeljenju onkologije sa palijativnom negom Opšte bolnice Valjevo“. Rok za izvršenje ovog projekta je 15. oktobar ove godine, objavljeno je na sajtu Opšte bolnice.

S obzirom na to da je, ako je tačno, reč o izuzetno velikoj donaciji, kakvu niti su Valjevo niti valjevska bolnica ikada imale, pokušala sam od direktora Bolnice dr Dobrivoja Grujičića da saznam, da li je Poljska Opštoj bolnici donirala 10 miliona 860 hiljada evra ili je u pitanju greška, kao i koji aparati će biti kupljeni od ove donacije?

Donacija Norveške je 3,2 miliona evra za rekonstrukciju KPZ za maloletnike, a Japan je donirao 2,5 miliona evra za izgradnju Gerontološkog centra.

U danu kada je otvoreno rekonstruisano Odeljenje neurologije, 26. juna, direktor Opšte bolnice dr Dobrivoje Grujičić najavio je da će u ovoj godini biri rekonstruisana još dva odeljenja – onkologija i pedijatrija, međutim on tada nije pominjao vrednu donaciju Republike Poljske za Odeljenje onkologije niti da je potpisao ugovor sa ambasadorom Poljske o realizaciji projekta „Poboljšanje kvaliteta palijativnog zbrinjavanja na Odeljenju onkologije sa palijativnom negom Opšte bolnice Valjevo“.  

Bez obzira na visinu donacije za Odeljenje onkologije valjevske bolnice, a naročito ako je ona preko 10,8 miliona evra, nejasno je zbog čega ovaj dar Republike Poljske nije zaslužio veću pažnju javnosti, od šture vesti na sajtu Zdravstvenog centra, odnosno Opšte Bolnice?

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 19 sati 49 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 38 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.