Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
10.07.2015, 11:13

Utvrditi odgovornost direktora, rukovodstva i UO Doma zdravlja

č: | fb:

Skupštinska komisija, koja je ispitivala rad Doma zdravlja, predlažila je da se utvrdi odgovornost direktora, rukovodstva kao i predsednika i članova Upravnog odbora Doma zdravlja. Komisija je konstatovala, na osnovu pregledane dokumentacije koju je dostavilo rukovodstvo zdravstvene ustanove, da je bilo određenih neprvilnosti, o čemu će se danas izjasniti odbornici lokalnog parlamenta.

U sedam zaključaka, ispisanih na jednom papiru, komisija navodi da je Upravni odbor Doma zdravlja Valjevo protivno zakonu o radu menjao anksom osnovni ugovor o radu zaključen sa dr Milivojem Simovićem jer je prilikom raspisivanja konkursa za radno mesto direktora Doma zdravlja jasno definisao da se traži izvršilac koji će biti 100 posto vremena angažovan na poslovima direktora. Uvidom u dokumentaciju komisija je utvrdila da je Upravni odbor Doma zdravlja direktoru odredio polovinu radnog vremena na poslovima direktora, a polovinu na poslovima lekara, što po mišljenju komisije Upravni odbor nije imao pravo da učini.

Za korišćenje motornih vozila u okviru Doma zdravlja nema evidencije, a najdrastičniji primer je dokument u kome je za jednu kućnu posetu vozilo prešlo 1000 kilometara što je i teoretski nemoguće, navodi komisija. Dalje komisija skreće pažnju i na to da loša evidencija i neažurna knjigovodstvena stanja ozbiljno opterećuju Dom zdravlja i ne mogu dati pravi uvid u stanje ove ustanove. Medjusobni odnosi izmjedju Fonda RFZO su knjigovodstveno neusaglašeni i ne daju ni izbliza pravu sliku finansijskog stanja Doma zdravlja Valjevo, navodi u zaključcima skupštinska komisija.

Dodaje se da komisija nije dobila odgovor na pitanje :"Kolika je bila ukupna neto zarada za period u kome je direktor obavljao dužnost direktora, kao ni iznos koji bi primio za isti period u varijanti da isti posao obavlja u punom radnom vremenu sa pripadajućih 40 prekovremenih radnih sati. Takođe, nije dobijen ni odgovor kao ni prateća dokumenatcija o tokovima novca dobijenim od osiguranja na ime odštete prouzrokovane poplavom u službi stomatologije u 2013. godini .

Zbog propusta koje je utvrdila, komisija predlaže da se utvrdi odgovornost dkirektora i rukovodećeg tima kao i predsednika i članova Upravnog odbora Doma zdravlja, navodi se u zaključku skupoštinske komisije koja je trebalo da ispita da li je bilo propusta u radu.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 4 sati 42 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...