Paljenje lile u Kolubari 2 (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Paljenje lile u Kolubari 2 (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
11.07.2015, 12:00

Petrovdanski dani

č: | fb:

Petrovdanski dani danas i sutra u Valjevskoj Kamenici. To je najstarija manifestacija valjevskog kraja, koja se od 1996. godine organizuje u Valjevskoj Kamenici na Petrovdan, na slavu nekadašnjeg centra podgorskog sreza. Cilj manifestacije je promocija Kamenice, narodnih običaja i nasleđa, domaće radinosti, seoskog turizma i poljoprivrede. Prošle godine Kamenicu je, u vreme trajanja Petrovdanskih dana, posetilo oko 10.000 gostiju, kažu organizatori.

Prvog dana manifestacije u 19.00 časova defile učesnika, izbor najlepšeg lilka i kulturno-umetnički program. Na samom kraju programa prvog dana biće organizovana lilijada, stoletna tradicija paljenja lila, uz vatromet.

U nedelju 12. jula, predviđeno je takmičenje u ribolovu na Kameničkom jezeru koje počinje već u 8 časova,proglašenje pobednika i dodela nagrada. Nakon toga biće održane Seoske olimpijske igre, u kojima će učestvovati takmičari iz Kamenice, Stava, Oglađenovca, Miličinice, Pričevića i G. Bukovice. Discipline u kojima će se takmičiti su - mali fudbal, odbojka, basket, nadvlačenje konopca, kros, stoni tenis, skok u dalj, bacanje kamena s ramena, klipak, pikado, šah i streljaštvo. Nakon proglašenja pobednika Seoskih olimpijskih igara uslediće narodno veselje, čime se završava dvodnevna manifestacija u Valjevskoj Kamenici.

Iz gradske kase, kroz programsko finansiranje, za Petrovdanske dane u Valjevskoj Kamenici izdvojeno je 175.000 dinara.

 

Aktuelno

Tužilaštvo (foto: Đorđe Đoković)
Nakon saslušanja Pre 18 sati 48 minuta

Trojici inženjera "Krušika" određen pritvor

Trojici inženjera "Krušika", koji su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo špijunaža, određen je pritvor do 30 dana, saznaju Kolubarske.rs. Kako se navodi u saopštenju policije, sumnja...  · 9 komentara