Jovan Lazarević i Olga Svoboda uručili nagradu i Milici Ćesarević (foto: Đorđe Đoković)
Jovan Lazarević i Olga Svoboda uručili nagradu i Milici Ćesarević (foto: Đorđe Đoković)
15.07.2015, 08:00

Nagrada “Gordana Lazarević” za najbolje

č: | fb:

U Valjevskoj gimnaziji su uspešnim i darovitim gimnazijalcima dodeljene nagrade „Gordana Lazarević“, jedne od najznačajnijih profesora književnosti u istoriji Gimnazije. Porodica Gordane Lazarević, kći i sin, su se opredelili da svake godine u znak sećanja na svoju majku dodele priznanje valjevskim gimnazijalcima. Ove godine nagradu „Gordana Lazarević“ dobilo je petoro učenika Valjevske gimnazije i bivša gimnazijalka, studentkinja Filološkog fakulteta. Marija Stefanović, koja je osvojila prvu nagradu na literarnom konkursu „Vukovo zvono“, Jelisaveta Adžić, finalistkinja poetskog konkursa „Desanka Maksimović“, Milica Đurić, koja je osvojila drugu nagradu na republičkoj smotri recitatora, Luka Nikolić za osvojeno prvo mesto na takmičenju iz srpskog jezika u Tršiću i Đurđina Marić za drugu nagradu na književnoj Olimpijadi. Pored njih, nagrada je danas uručena i Milici Ćesarević, studentkinji Filološkog fakulteta na grupi za književnost i jezik, koja je bila najbolje plasirana učenica Valjevske gimnazije za upis na Filološki fakultet u Beogradu.

Marija Stefanović

Marija Stefanović (Foto: Đorđe Đoković)

Jelisaveta Adžić

Jelisaveta Adžić (Foto: Đorđe Đoković)

Milica Đurić

Milica Đurić (Foto: Đorđe Đoković)

Najboljim učenicima iz oblasti kjnjiževnosti i jezika, nagradu „Gordana Lazarević“ su uručili Olga Svoboda i Jovan Lazarević, kći i sin, nekadašnje profesorke Valjevske gimnazije.

„Naš cilj je, ne da nagradimo,nego da prepoznamo izvrsnost, trud i želju da se nešto uradi drugačije i bolje. Želimo vam da nastavite tim putem i da u tome što radite uživate i budete najbolji. To je nešto što je i naša majka radila, otuda je ova ideja i ponikla“, poručila je dobitnicima nagrade Olga Svoboda.

Jovan Lazarević kaže da je ovo nagrada, pre svega za učenike, ali i za instituciju, Valjevsku gimnaziju, zbog vrednosti i izuzetnosti koje ova škola ima, što je konstanta koja se godinama ne menja.

Jedna od dobitnica nagrade “Gordana Lazarević“ Milica Ćesarević kaže da je čast i zadovoljstvo dobiti nagradu koja nosi ime jedne od najbojih profesora književnosti Valjevske gimnazije. „Zahvaljujući Valjevskoj gimnaziji bili smo dobri đaci i dobro pripremljeni za upis na fakultet. Gimnazija i naši profesori su nam omogućili da ostvarimo dobre rezultate i na takmičenjima“, kaže Milica Ćesarević uz nadu da će Valjevska gimnazija biti ponasno na nju bar približno koliko je ona ponosna na svoju školu.

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 9 sati 44 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 9 sati 45 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 20 sati 6 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...