Registracija Prijava preko FB
Policijska uprava Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Policijska uprava Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
12.06.2014, 15:11

Uhapšen M.T. iz preduzeća “Braća Todorović”

č: | fb:

Valjevska policija uhapsila je M.T. (64) iz Valjeva, odgovorno lice u preduzeću „Braća Todorović“ zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave i zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Krivičnom prijavom obuhvaćeni i V.S (1956) iz Beograda, zaposlen u preduzeću „Jugoinspekt“ AD Beograd, Z.M. (1965) i M.P. (1955) iz Beograda, zaposleni u Republičkoj direkciji za robne rezerve, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave, kao i LJ.T. (1952) iz Valjeva, bivši radnik PD „Braća Todorović“  zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave, navodi se u sdaopštenju policije.

Postoji osnov sumnje da su M.T. i V.S. u toku 2012. godine sačinjavali fiktivnu dokumentaciju o kontroli merkantilne pšenice, čije se skladištenje obavljalo u silosima u vlasništvu preduzeća „Braće Todorović“.

Takođe se sumnja da je Z.M. sačinjavao ugovore o kupoprodaji pšenice sa neistinitim podacima o prodavcu i količini robe. M.P. se tereti da je potpisivao ove ugovore u svojstvu odgovornog lica Republičke direkcije, iako je znao da je prethodno zaključeni ugovor o skladištenju istekao, omogućivši M.T. da na taj način pribavi, na štetu Direkcije, imovinsku korist od 12.515.880 dinara.

Sumnja se da je M.T. oštetio Republičku direkciju za robne rezerve i tako što je neosnovano fakturisao skladištenje pšenice, kao i da je deo pšenice u vlasništvu Direkcije bacio usled propadanja, ne obaveštavajući nadležne. Ukupna materijalna šteta pričinjena Republičkoj direkciji procenjuje se na iznos od 96.977.849 dinara.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu M. T. je odredio pritvor.

Aktuelno

Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Potvrđeno Pre 17 sati 31 minuta

Korona među valjevskim vaterpolistima

Šest vaterpolista valjevskog VK Valis je pozitivno na koronavirus, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Zavodu za javno zdravlje Valjevo. Kako saznajemo, do daljeg su prekinute sve aktivnosti kluba. Balon...  · 9 komentara

Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Jasna Mićić o plesu, ne o urbanizmu Pre 18 sati 46 minuta

"Volim Valjevo! U njemu sam prisutna 30 godina"

Nakon pisanja Kolubarskih.rs da će, prema nezvaničnim saznanjima, glavni urbanista Valjeva biti Jasna Mićić, diplomirani arhitekta iz Lazarevca, koja je trenutno glavni urbanista Lajkovca, našoj...  · 21 komentara

Vašar u Jovanji (7.7.2020.) ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Izveštaji o poštovanju mera 20.10.2020

Inspektori ne kontrolišu privatne proslave

Epidemiološka situacija u Valjevu je pogoršana zbog brojnih proslava koje su prethodnih dana organizovane u Valjevu i okolini. Sudeći prema izveštajima, nadležene inspekcije ne kontrolišu privatne...  · 11 komentara