Policijska uprava Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Policijska uprava Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
12.06.2014, 15:11

Uhapšen M.T. iz preduzeća “Braća Todorović”

č: | fb:

Valjevska policija uhapsila je M.T. (64) iz Valjeva, odgovorno lice u preduzeću „Braća Todorović“ zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave i zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Krivičnom prijavom obuhvaćeni i V.S (1956) iz Beograda, zaposlen u preduzeću „Jugoinspekt“ AD Beograd, Z.M. (1965) i M.P. (1955) iz Beograda, zaposleni u Republičkoj direkciji za robne rezerve, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave, kao i LJ.T. (1952) iz Valjeva, bivši radnik PD „Braća Todorović“  zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave, navodi se u sdaopštenju policije.

Postoji osnov sumnje da su M.T. i V.S. u toku 2012. godine sačinjavali fiktivnu dokumentaciju o kontroli merkantilne pšenice, čije se skladištenje obavljalo u silosima u vlasništvu preduzeća „Braće Todorović“.

Takođe se sumnja da je Z.M. sačinjavao ugovore o kupoprodaji pšenice sa neistinitim podacima o prodavcu i količini robe. M.P. se tereti da je potpisivao ove ugovore u svojstvu odgovornog lica Republičke direkcije, iako je znao da je prethodno zaključeni ugovor o skladištenju istekao, omogućivši M.T. da na taj način pribavi, na štetu Direkcije, imovinsku korist od 12.515.880 dinara.

Sumnja se da je M.T. oštetio Republičku direkciju za robne rezerve i tako što je neosnovano fakturisao skladištenje pšenice, kao i da je deo pšenice u vlasništvu Direkcije bacio usled propadanja, ne obaveštavajući nadležne. Ukupna materijalna šteta pričinjena Republičkoj direkciji procenjuje se na iznos od 96.977.849 dinara.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu M. T. je odredio pritvor.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara