Čišćenje korita (foto: Đorđe Đoković)
Čišćenje korita (foto: Đorđe Đoković)
25.07.2015, 12:58

Očišćeno korito i obala reke Banje

č: | fb:

U okviru Caritasovog projekta psihosocijalne podrške poplavljenima, organizovana je akcija čišćenja korita iobale reke Banje u Mrčiću, u delu gde su najviše poplavljena domaćinstva ovog sela. Caritas Srbije i Caritas Valjevo su podržali ovu akciju u nekoliko faza - organizovanjem sastanka sa domaćinima ovog sela gde su se zajednički složili da je prioritet sprečiti poplave, preventivnim aktivnostima.

Predstavnici MZ Paune, kojoj Mrčić pripada, razgovarali su sa predstavnicima Gradske uprave i Direkcije za građevinsko zemljište i urbanizam, da podrže akciju kako bi se korito reke Banje u potpunosti očistilo.

(Foto: Đorđe Đoković)

U pripremnim radovima na čišćenju granja, panjeva i oborenog drveća učestvovali su meštani. U ovu akciju uključili su se lokalne firme i pojedinci sa novčanim donacijama, a hranu za vredne ljude donirali su vlasnici restorana u Mrčiću.

Caritas je podržao i drugu fazu ove akcije kada je, uz pomoć mehanizacije, produbljeno korito reke Banje i očišćeno od panjeva i građevinskog materijala. Istovremeno, od zemlje će biti napravljen nasip koji će u budućnosti čuvati njive i domaćinstva od poplave.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 11 sati 21 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 4 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara