Registracija Prijava preko FB
 (foto: www.sds-org.rs)
(foto: www.sds-org.rs)
30.07.2015, 10:03

Dr Gajić vodi Tadićeve demokrate

č: | fb:

Na izbornoj skupštini početkom jula ustoličeno je rukovodstvo Gradskog odbora SDS bivšeg predsednika Srbije i DS-a Borisa Tadića. Kako je rečeno na pres konferenciji za probrane medije, predsednik je dr Aleksandar Gajić, potpredsednici su Verica Petrović i Milutin Đokić, a predsednik lokalnog Izvršnog odbora je Aleksandar Nikolić. Tada je takođe saopšteno kako je SDS u Valjevu okupio 270 članova.

Najuže rukovodstvo čine uglavnom ljudi koji su bili u G17 Plus (URS), a dr Gajić je bio predsednik Gradskog odbora te stranke i narodni poslanik posle kampanje u kojoj je promovisan slogan „Stručnost pre politike“. Potpredsednik je bio dr Zaven der Hazarjan, vd direktor Doma zdravlja, koji je svoj političkii angažman, od ND i SPS zaokružio povratkom među socijaliste uz mogućnost da bude važan šraf, uz Miroslava Mandića, Pokreta socijalista ministra Aleksandra Vulina.

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, dr Gajića je za poverenika Gradskog odbora „progurao“ Milan Urošević sa Uba, bivši poslanik i predsednik Okružnog odbora DS-a, iako je navodno Milovan Marković iz stranke Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, koja sarađuje sa Tadićevom SDS, bio protiv. „Sad se i babo češka po glavi...“ posle sličnih preporuka, koje su iz Valjeva stigle u stranačku centralu.

Gajić je URS napustio posle raspuštanja Gradskog odbora uoči izbora 2012, kada je za poverenika postavljen Vojislav Jovanović, nedugo zatim načelnik Kolubarskog okruga do posle vanrednih parlamentarnih izbora 2013. godine.

URS trenutno u Valjevu ne postoji, a ne zna se ni na koju će se stranu opredeliti. U svakom slučaju, neće se „prečlanjavati“ u SNS, poput odbora u Loznici ili Osečini, čiji su čelnici Vidoje Petrović i Nenad Stevanović predsednici tih opština. Tim odlukama kumovao je bivši lider stranke i ministar Mlađan Dinikić, važan saradnik „iz senke“ premijera Aleksandra Vučića.

URS u Valjevu ima tri odbornika, koji su u vladajućoj koaliciji sa SPS na čelu, dok je poslednji poverenik Nikola Radojičić plaćeni član Gradskog veća.

Aktuelno

Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Demokratske stranke Pre 15 sati 38 minuta

Laza ili Đole – lažna dilema valjevskih izbora

Dve bratske i još uvek vladajuće stranke građanima nude lažnu dilemu da biraju između dvojice kandidata njihovih stranaka, a sve glumeći tobožnji sukob ideja, koncepata..., kažu demokrate i...  · 10 komentara

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka Pre 17 sati 27 minuta

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja 3.06.2020

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...

Podela paketa (foto: www.mionica.rs)
U okviru projekta Švajcarska agencija za razvoj i saradnju 3.06.2020

Podela humanitarnih paketa u Mionici

Predstavnici Asocijacije "Duga" i opštine Mionica su počeli sa podelom humanitarnih paketa za 65 socijalno najugroženijih porodica. U okviru projekta "Odgovor na KOVID-19 pandemiju na teritoriji...