Asfaltirana ulica u Beloševcu (foto: Đorđe Đoković)
Asfaltirana ulica u Beloševcu (foto: Đorđe Đoković)
31.07.2015, 07:09

Asfalt u Poparama i Beloševcu

č: | fb:

Asfaltiranjem blizu pola kilometra Vranjske i Dinarske ulice, u koje je uloženo 3,4 miliona dinara, završeni su radovi na uređenju saobraćajnica u Mesnoj zajednici Popare. Osim Vranjske ulice u dužini od 265 metara, koja je koštala dva miliona dinara, asfaltirana je, mimo programa jer tu živi jedan invalid, i Gračanička ulica koja je vrlo kratka, a nadovezuje se na Vranjsku.

Dinarska ulica

Dinarska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

U proteklih sedam dana asfaltirana je i Ulica Palih boraca na Petom puku u dužini od 245 metara u koju je uloženo 1,8 miliona dinara. Iz Gradske direkcije najavljuju nastavak radova i u drugim mesnim zajednicama.

“U narednom periodu planirano je da se asfaltira Ulica Milovana Glišića, dve ulice u Brđanima i to deo Majevičke i Moravička, kao i Kličevačka ulica na Petom puku. Ulica Prva brazda, koja prolazi pored reke Gradac, biće asfaltirana tek nakon izgradnje mostova, kako ne bi bila oštećena dok traju radovi”, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić.

U gradu ima još dosta ulica bez asfalta, ali vrlo malo je onih koje nisu asfaltirane a u vlasništvu su Grada. 

Jeremić je najavio da će tender za izgradnju mosta na Obnici za naselje Veselinovići biti otvoren 4. avgusta. Uskoro će početi i radovi na parternom uređenju zgrade OŠ “Milovan Glišić” u Brđanima. “Tender je okončan u utorak, nakon zakonskog roka za žalbu, biće poznat izvođač radova, tako da će i taj posao ubrzo početi”, dodaje Jeremić.  

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Radovi i u Beloševcu

Završeno je asfaltiranje puta koji povezuje Beloševac i Petnicu u dužini od 550 metara. U Gradskoj direkciji očekuju da će rebalansom budžeta biti obezbeđen novac i za dodatnih 200 metara asfalta. “Uradili smo i jedan sokak u dužini od 150 metara, gde živi gospođa koja je donirala 8.000 evra u fond za otklanjanje šteta od poplave i na taj način smo joj se odužili. Tako da su svi ovi radovi u Beloševcu koštali oko tri miliona dinara”, kaže direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

Predsednik Mesne zajednice „Beloševac“ Miloje Gajić pohvalio je Gradsku direkciju jer “što obeća to i uradi". On je istakao da je put koji povezuje Beloševac i Petnicu vrlo frekventna saobraćajnica koja vodi ka petničkim bazenima, na stočnu pijacu i za nekoliko firmi. “Kada bi se svake godine radilo ovako, ja verujem da bi Valjevo i okolina bili izgrađeni za kratko vreme“, rekao je Gajić.   

Beloševac

Beloševac (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 18 sati 48 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara