Plakat
Plakat
03.08.2015, 07:42

„Pevamo za Željku“

č: | fb:

Humanitarni koncert „Pevamo za Željku“ biće održan večeras od 21 čas u Centru za kulturu. Prvobitno je bilo planirano da koncert bude na košarkaškom terenu „Student“, međutim zbog moguće kiše i loših vremenskih prilika premešten je u Centar za kulturu. Biće to prilika da Valjevci još jednom pokažu humanost i pomognu ovoj tridesetčetvorogodišnjoj ženi da otputuje u Italiju na operaciju za koju je potrebno 40.000 evra.

Nekadašnja učenica Valjevske gimnazije Željka Popović Isajev, danas majka trogodišnje devojčice, obolela je od teške bolesti, osteosarcoma, zbog  koje joj je odstranjen kičmeni pršljen, uz to prošla je kroz brojne hirurške intervencije i hemoterapije

Nebojša Popović, brat Željke Popović Isajev, kaže da njegova sestra već šest godina vodi borbu sa teškom bolešću, istovremeno pokazujući veliku volju i želju za životom. “Željka je prošle godine imala jednu operaciju u Bolonji u Italiji, koja je koštala 42.000 evra, nakon koje je lečenje nastavila u Srbiji. Međutim bolest se širi, tako da je neophodna još jedna, teža i komplikovanija operacija, koja košta 40.000 evra, zamene pršljenova koji su sada razoreni”, kaže Nebojša Popović. On dodaje da je Željkina porodica bila prinuđena da pomoć zatraži na ovaj način, javno od sugrađana, jer Republički fond zdravstvenog osiguranja Željku tretira samo kao "slučaj za koji oni nisu nadležni, niti su obavezni da joj pomognu".

“Mmogo je onih u Srbiji koji su suočeni sa teškom bolešću, posebno mladih i dece. Nažalost mnogi od njih nemaju priliku, kao moja porodica i ja, da se obrate javnosti i da zatraže pomoć, ali verujem da će i oni pronaći put izlečenja. Moja i poruka moje sestre jeste da uvek postoje šansa i rešenje. To što neko boluje od kancera ne znači da je već okončao život. Život je mnogo jači, čine ga mnoge lepe stvari, a o dužini života ne odlučujemo ni mi, a ni lekari”, poručuje Nebojša Popović, brat Željke Popović Isajev.

On je pročitao pismo, koje je napisala Željka u kome se svima beskrajno zahvaljuje na podršci i pomoći. “Zahvaljujući vama privilegovana sam za spoznaju beskonačne ljubavi kakvom se retko ko može pohvaliti na svetu. Dali ste mi infuziju života i dokazali da za sve postoji rešenje”, napisala je Željka uz poruku, pre svega onima koji su bolesni, da nikada ne odustaju!

Aleksandar Vujić Subotić i Nebojša Popović

Aleksandar Vujić Subotić i Nebojša Popović (Foto: Đorđe Đoković)

Humanitarni koncert, koji organizuje Grad Valjevo, na kome će nastupiti Bora Đorđević, Neverne bebe, Dejan Cukić, Yar kuintet, Branko Popović i bubnjari biće održan u 21 čas u Centru za kulturu. Ulaz na humaitarni koncert je besplatan, a ako neko bude želeo da donira novac imaće priliku to da učini na licu mesta, dok je u toku prodaja karata firmama i preduzećima, koje će se kupovinom ulaznice za koncert, uključiti u ovu humanitarnu akciju. 

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić pozvao je sugrađane da se uključe u akciju, da dođu na koncert i da na taj način, kako reče, pomognemo i pružimo Željki podršku da uspe u svojoj borbi. On je rekao da će Grad, osim organizacije koncerta, pomoći tako što će animirati firme i preduzeća kako bi skupili što više novca.

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 2 sati 45 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...