Grad (foto: Đorđe Đoković)
Grad (foto: Đorđe Đoković)
03.08.2015, 13:01

Grad će tek da kupi 37 protivgradnih raketa

č: | fb:

Do sada je podneto 40 prijava o šteti pričinjenoj nakon vremenskih nepogoda, grada i kiše, koji su zahvatili teritoriju Valjeva i 13 sela, saopšteno je iz Gradske uprave nakon sednice Štaba za vanredne situacije. Nadležne komisije će, od sutra 4. avgusta, na osnovu prijava građana uraditi preliminarnu procenu štete.

U saopštenju se navodi da Grad tek treba da kupi protivgradne rakete. „U skladu sa Programom korišćenja sredstava za preduzimanje preventivnih mera za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda u ovoj godini, koji je donela Skupština grada Valjeva na sednici održanoj 10. jula, grad Valjevo je sproveo postupak javne nabavke protivgradnih raketa. Od valjevskog ’Krušika’, kao najpovoljnijeg ponuđača biće nabavljeno 37 protivgradnih raketa, koje će biti predate Sektoru za vanredne situacije - Radarskom centru ’Blizonjski vis’, koji će ih raspodeliti po protivgradnim stanicama“, saopšteno je iz Gradske uprave. Dodaje se da su, s ciljem odbrane od grada, juče sa 37 lansirnih stanica ispaljene 102 rakete, od kojih je 17 na teritoriji grada Valjeva.

U skadu sa navedenim programom, grad Valjevo će najkasnije do 7. avgusta 2015. godine isplatiti naknade za protivgradne strelce u jednokratnom neto iznosu od 27.000 dinara po protivgradnom strelcu.

U saopštenju nakon sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva navodi se da će „Vidrak“ do kraja dana očistiti lišće sa ulica, kako bi "Vodovod" mogao da nastavi sa čišćenjem slivnika.       

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara