Most u Veselinovcu (foto: Đorđe Đoković)
Most u Veselinovcu (foto: Đorđe Đoković)
05.08.2015, 12:11

Izgrađen most u Veselinovcu

č: | fb:

Završen je most na rukavcu Kolubare u Veselinovcu, drugi od pet mostova uništenih u prošlogodišnjim majskim poplavama, a za koje je novac obezbeđen iz gradske kase. Nakon mosta na Krivoj vrbi na Gradcu, koji je završen sredinom jula, okončani su radovi vredni 6,2 miliona dinara na mostu u Veselinovcu. Dužina ovog mosta je deset, širina kolovoza je četiri metra i sa obe strane je urađen trotoar.

Ispod novosagrađenog mosta prazno rečno korito, tek po negde neka barica, zaostala od nedavne kiše. Novinari iznenađeni, pitaju gde je ovde reka, jer u pozivu za ovaj događaj piše - „novoizgrađeni most na reci Kolubari”. Stručnjak iz Gradske direkcije objašnjava da je to rukavac reke Kolubare. Na opasku novinara, da je most preveliki za rukavac, objašnjeno je da je most rađen tako da ga poplava ne može uništiti.

Most u Veselinovcu

Most u Veselinovcu (Foto: Đorđe Đoković)

Preostalo je da se izgrade još tri mosta za koje je novac obezbeđen iz gradskog budžeta. Do kraja avgusta biće završen most za Aničiće na Gradcu, dok će mostovi na Obnici u naselju Paramentići i Boškovići biti izgrađeni do kraja oktobra.

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić najavljuje da će za nekoliko dana početi radovi na izgradnji mosta za naselje Veselinovići, koji će sa 29,3 miliona dinara biti finansiran iz fondova Evropske unije. „Tender za izgradnju ovog mosta je juče zvršen, posao je dobilo GP ‘Ingrap-Omni’, a s obzirom na to da se radi o javnoj nabavci po hitnoj proceduri, očekujem da će radovi početi već sledeće nedelje, a biti završeni do kraja godine”, kaže Jeremić.

On nije mogao da precizira kada će početi radovi na izgradnji mostra u Goloj Glavi, za koji je devet miliona dinara obezbedila Vlada Japana, jer taj posao ide preko Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, koja tek treba da raspiše tender.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Dragan Jeremić je danas najavio i skoru rekonstrukciju mosta na Đedinoj brani, za koji će novac biti obezbeđen iz gradske kase, a tender će biti raspisan za mesec dana.

U prošlogodišnjim majskim poplavama uništena su 23 mosta u valjevskom kraju. Do sada je izgrađeno ili sanirano 18 mostova.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 7 sati 44 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 4 sati 54 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 7 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara