Uništena klupa (foto: Đorđe Đoković)
Uništena klupa (foto: Đorđe Đoković)
06.08.2015, 11:24

Oprečne izjave čelnika i nadležnih

č: | fb:

Odluka o obavljanju komunalnih delatnosti i o komunalnom redu Grada Valjeva, i pored toga što je njeno donošenje najavljeno početkom juna, još uvek nije usvojena u Skupštini grada. Prema rečima načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandra Vujića Subotića „odluka nije usvojena, jer još uvek nije kompletno pripremljena, još se nešto dorađuje, a radi se po uzoru na velike gradove, Beograd i Novi Sad”.

Aleksandar Vujić Subotić

Aleksandar Vujić Subotić (Foto: Đorđe Đoković)

Međutim, načelnik komunalne policije Siniša Đurić, čije je Odeljenje radilo na pripremi odluke zajedno sa Odeljenjem za inspekcijske poslove i Odeljenjem za poslove organa Grada, kaže da je odluka pripremljena i bila je spremna za usvajanje još krajem juna. Zbog čega nije usvojena, Đurić ne zna, pretpostavlja da nije uvrštena u dnevni red julskih sednica Skupštine grada, zbog preobimnog dnevnog reda tih zasedanja.

Siniša Đurić

Siniša Đurić (Foto: Đorđe Đoković)

Oprečne su izjave i odgovori nadležnih na pitanje zbog čega još uvek nije došla pred odbornike Skupštine grada Odluka o obavljanju komunalnih delatnosti i o komunalnom redu Grada Valjeva, koja bi objedinila četiri postojeće o komunalnom redu, definisala nadležnosti i omogićila efikasniji rad komunalne inspekcije i policije i, što je možda i najvažnije, oštriju kaznenu politiku.

Dakle, načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić kaže da odluka nije usvojena jer još uvek nije pripremljena, dok načelnik komunalne policije Siniša Đurić kaže da je odluka pripremljena i čeka usvajanje.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić, koji je početkom juna bio jedan od promotera akcije „Želiš da živiš u ovakvom grdu“, koja bi trebalo da uvede i zavede komunalni red u Valjevu i koji je tada najvio da će odluka o komunalnom redu biti usvojena u julu, odgovarajući na pitanje novinara zbog čega odluka još uvek nije usvojena, kaže da je odluka pripremljena i da bi trebalo da bude na sednici Skupštine grada krajem avgusta. On dodaje da ne zna zbog čega nije bila na prethodnoj sednici lokalnog parlamenta. „Odluka o komunlnom redu je završena, samo treba da je usvoji Gradsko veće i da ide na Skupštinu”, kaže Jeremić.

Istovremeno, zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da predlog odluke o obavljanju komunalnih delatnosti i o komunalnom redu do sada nije bio na dnevnom redu Gradskog veća, jer je nadležno odeljenje još uvek nije pripremilo.

Žarko Kovač

Žarko Kovač (Foto: Đorđe Đoković)

Kovač kaže da mu nisu poznati razlozi zbog čega još uvek nije pripremljena odluka o komunalnom redu, čije je usvajanje najavljeno pre dva meseca i dodaje da je to pitanje za načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove.

Zamenik gradonačelnika objašnjava da kod donošenja svih odluka ili izmene postojećih važi određena procedura ili redosled poteza. „Odluka se donosi ili postojeća menja na predlog gradonačelnika ili načelnika Gradske uprave, koji određenom odeljenju daju nalog da pripremi dokument. Kada to učini odeljenje obaveštva nadležnog načelnika Gradske uprave da je odluka spremna, predaje je u sekretarijat Gradskog veća, koji je nakon pregleda prosleđuje gradonačelniku i zameniku gradonačelnika, a mi je predlažemo Gradskom veću na usvajanje. I, konačnno, kada prođe Gradsko veće, predlog odluke odlazi na usvajanje u Skupštinu grada”, objašnjava proceduru Žarko Kovač.

Procedura je jasna, ali još uvek nije jasno da li je odluka o obavljanju komunalnih delatnosti i o komunalnom redu Grada Valjeva pripremljena i spremna za usvajanje, kao što kaže načelnik komunalne policije Siniša Đurić, čije je odeljenje učestvovalo u pripremi odluke. Ili je odluka još uvek u pripremi i doradi, kao što tvrdi načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandr VujićaSubotić. Ili je odluka završena i treba da je usvoji Gradsko veće, kao što kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić. Ili, kako reče zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, ne može Gradsko veće usvajati odluku koju nadležno odeljenje još uvek nije pripremilo. Ili...

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 9 sati 30 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 12 sati 7 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara