Grafit na zgradi penzionog (foto: Đorđe Đoković)
Grafit na zgradi penzionog (foto: Đorđe Đoković)
10.08.2015, 09:46

Policija ne zna ko je pisao grafite

č: | fb:

Valjevska policija još uvek ne zna ko je u noći između četvrtka i petka išarao fasade u centru grada, na kojima su crvenim sprejom ispisane poruke i potpisi valjevskih delija. "Radi se na rasvetljavanju, kao i pronalasku izvršioca ovog dela”, odgovoreno nam je iz Policijske uprave.

U Valjevskoj policiji u petak, osim potvrde da se „incident dogodio”, na druga pitanja nisu mogli da odgovore, uz preporuku da pitanja dostavimo PR službi, jer je „takva procedura”.

Na pitanje Kolubarskih.rs da li je policiji poznato na koliko lokacija u gradu i na koliko objekata i kuća su ispisani grafiti - delije Valjeva, odgovoreno nam je da je „od strane nepoznatih lica ispisano više grafita na zgradama Centra za kulturu, PIO i Doma omladine”. Na pitanje da li je policiji poznato kada se to dogodilo, u koliko časova, iz Policijske uprave su nas obavestili „da je događaj koji se desio u toku noći evidentiran”.

Što se tiče pitanja da li su identifikovana lica koja su šarala fasade ispisujući grafite, policija nas je informisala da su "pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova izvršili uviđaj i o svemu napred navedenom obavestili Osnovno javno tužilaštvo. Radi se na rasvetljavanju, kao i pronalasku izvršioca ovog dela”.

Iz Policijske uprave Valjevo nismo dobili odgovor na pitanja da li su policajci, koji su bili u noćnoj patroli, uočili ispisane grafite ili su to saznali tek kada su ih ujtro pozvali zaposleni iz Centra za kulturu i kako je moguće da policajci, koji dežuraju noću, nisu registrovali delije sa sprejom?

Pitali smo i komunalnu policiju kako je moguće da komunalni policajci, koji noću obilaze grad, nisu uočili da su fasade u centru grada išarane, nego su tu informaciju saznali u petak ujutro od zaposlenih iz Centra za kulturu i zbog čega komunalna policija ne organizuje 24 časovno dežurstvo u delovma grada gde se najčešće dešavaju incidenti i divljanje hiligana. Odgovor je bio da noću radi samo jedna patrola ili dva komunalna policajca, koja kontrolišu, pre svega, rad ugostiteljskih objekata. Ponovljeno nam je da valjevska komunalna policija broji samo devet komunalnih policajaca što je malo za grad veličine Valjeva.

Grafit

Grafit (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 4 sati 7 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 4 sati 7 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 4 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 4 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...