Van Gog (foto: Đorđe Đoković)
Van Gog (foto: Đorđe Đoković)
18.08.2015, 13:49

Politikanstvo ruži naše Valjevo

č: | fb:

Na javnom tenderu za izbor Agencije koja obezbeđuje izvođače za „Tešnjarske večeri“, izabrana je Agencija koja je uredno registrovana i koja se odazvala javnom pozivu objavljenom po proceduri koju Zakon o javnim nabavkama nalaže, saopšteno je danas iz Gradske uprave kao odgovor na saopštenje za javnost SNS u kome valjevski naprednjaci “najoštrije osuđuju odluku da gradska vlast posao organizacije koncerta na Tešnjarskim večerima poveri agenciji iz Šida, koja je osnovana 20 dana pre raspisivanja javne nabavke i organizovala je koncert na samo jednoj manifestaciji”.

U sopštenju za javnost se pojašnjava da Zakon nalaže da se i za izvođače, koji će učestvovati u manifestacijama, raspisuju tenderi, što je ispoštovano, tako da je javni tender objavljen po procedurama Zakona o javnim nabavkama.

Gradska uprava i nadležne službe smatraju da svaka insinuacija na neregeularnost izbora Agencije za organizaciju koncerta na Tešnjarskim večerim predstavlja politikanstvo i licemerje, ali i ruženje manifestacije koja u Valjevu ima tradiciju dugu 29 godina i u kojoj su učestvovale hiljade Valjevaca.

Dalje se navodi da je Grad i u vremenu krize uspeo da obezbedi koncertna dešavanja dostojna jedne ovakve manifestacije, vodeći računa da muzički programi zadovolje ukuse svih generacija. Poštujući pravila domaćinskog ponašanja, uz činjenicu da se radi o raspolaganju sredstvima svih građana, u budžetu grada opredeljeno je dva miliona dinara za Tešnjarske večeri, što je minimalan budžet za manifestaciju ovih razmera i daleko ispod budžeta drugih gradova u Srbiji za festivale poput Tešnjarskih večeri.

S obzirom na to da kritika oko organizacije koncerata dolazi iz SNS, Gradsko rukovodstvo pita kako gradovi, u kojima je SNS na vlasti, sprovode tendere u sličnim prilikama i predlaže da Zaječar dostavi svoj način raspisivanja javnih nabavki za izvođače koji učestvuju na manifestacijama, kako bi i Valjevo tako postupilo.

“Potpuno smo saglasni i nemamo ništa protiv da u Narodnoj skupštini Srbije poslanici iz SNS i SPS predlože izmene i dopune postojećeg Zakona koje bi predvidele i način na koji treba sprovoditi javne nabavke za ljude, kao i način određivanja referenci za agencije koje se javljaju na tendere. Sve do tada, mi ćemo poštovati i držati se postojećih zakona i procedura prilikom sprovođenja tendera”, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

 

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 23 sati 52 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara