Tešnjarske večeri (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjarske večeri (foto: Đorđe Đoković)
21.08.2015, 06:25

Tešnjarske bez problema i prijava građana

č: | fb:

Ove godine skoro da nema prijava zbog nepoštovanja gradske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i pritužbi građana zbog buke i remećenja javnog reda i mira za vreme Tešnjarskih večeri. „Za razliku od prethodnih godina, kada je bilo na desetine prijava, do sada smo napisali samo jednu i protiv vlasnika ugostiteljskog objekta u Tešnjaru biće pokrenut prekršajni postupak kod nadležnog suda zbog nepoštovanja odluke o radnom vremenu“, kaže načelnik Odeljeja za inspekcijske poslove Saša Ivanović i dodaje da su dva ugostitelja upozorena zbog prekomerne buke.

„Ekološka inspekcija je svako veče na terenu i meri nivo buke, doduše priručnim aparatima čiji rezultati nisu validni na sudu, ali mogu da registruju povećan nivo buke. Najkritičnije je bilo u subotu, kada je bilo najviše posetilaca, i tada je u Knez Miloševoj ulici izmerena jačina buke od 70 do 75 decibela, dok je na Desankinom vencu buka iznosila 60 decibela“, kaže Ivanović uz pojašnjenje da nije pređena maksimalna granica od 100 decibela i dodaje da u Karađorđevoj ulici u vreme najgušćeg saobraćaja nivo buke dostiže 60 decibela.   

Publika na koncertu Van goga

Publika na koncertu Van goga (Foto: Đorđe Đoković)

Načelnik komunalne policije Siniša Đurić kaže da od petka, kada su počele Tešnjarske večeri, nije bilo nikakvih incidenata i navodi da se poštuju sve odluke o komunalnom redu, pre svih o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u kojima se muzički program završava u dva časa iza ponoći. Saglasan je da ove, u odnosu na prethodne, godine problema skoro da i nema, manje je i prijava sugrađana, smatrajući da su za to sazlužne i neke novine.

„Jedna od novina je to što je radno vreme ugostiteljskih objekata skraćeno za jedan čas, tako da se muizički program završava u dva časa posle ponoći. Novina je i to što je na početku Tešnjara, umesto fiksnih žardinjera, kako je bilo prethodnih godina, postavljen jedan automobil koji se pomera po potrebi. Tako smo sprečili da dostavna vozila ulaze sa vrha Tešnjara i da se kreću u rikverc, što je prošle godine izazvalo tragičan saobraćajni udes. Snabdevanje traje do podneva, a nakon toga se ulica zatvara za saobraćaj, osim za hitne slučajeve“, kaže Đurić. On naglašava i da su javni toaleti, koji su postavljeni na dve lokacije u Tešnjaru, doprineli da nema pritužbi i poziva stanara, kojih je prošle godine bivalo na desetine svako veče. Komunalnom redu je zasigurno doprineo i povećan broj policije, kao i komunalne policije i inspekcije u Tešnjaru i ostalim delovima grada gde se odvijaju programi.

"I pored povećanog broja posetilaca, posebno na koncertima na letnjoj pozornici, nije bilo nikakvih prekršaja niti obesnog ponašanja i divljanja, posebno mladih, što je bio slučaj prethodnih godina", zaključuje načelnik komunalne policije Siniša Đurić.

Tešnjarske večeri

Tešnjarske večeri (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 13 sati 33 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 17 sati 28 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara