Gosti iz Slovenije (foto: www.valjevo.rs)
Gosti iz Slovenije (foto: www.valjevo.rs)
21.08.2015, 13:38

U Valjevu, „iza zatvorenih vrata”, boravili Slovenci

č: | fb:

U dvodnevnoj poseti, u okviru Tešnjarskih večeri, u Valjevu boravi delegacija iz Slovenije, u kojoj su gradonačelnik grada Velenje Bojan Kontič, ministarka odbrane u Vladi Republike Slovenije Andreja Katič i direktor Gradske uprave grada Velenja Iztok Mori, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Tokom boravka u Valjevu, gradonačelnik Stanko Terzić sa saradnicima održao je niz sastanaka sa delegacijom iz Slovenije na kojima je bilo reči o nastavku i unapređenju saradnje između dve lokalne samouprave. Ocenjeno je da je zajednički cilj nastavak saradnje u oblasti privrede i obrazovanja, što će biti i proritet u narednom periodu.

Gosti iz Slovenije sa domaćinima

Gosti iz Slovenije sa domaćinima (Foto: www.valjevo.rs)

U saopštenju za javnost Odseka za informisanje i protokol piše i da se delegacija iz Slovenije upoznala sa kulturno-istorijskim znamenitostima Valjeva, a posetila je manastir Ćelije, Narodni muzej i Muselimov konak.

Zašto su gosti iz Slovenije sakriveni od novinara? Ili su novinari sakriveni od gostiju?

Delegacija iz Slovenije doputovala je u Valjevo juče, a naš grad je napustila danas nekoliko časova nakon što je saopštenja o njihovoj poseti dostavljeno redakcijama valjevskih medija. Nikada se nije dogodilo da poseta neke, posebno strane, delegacije našem gradu bude sakrivena od javnosti i „zatvorena“ za novinare. Dešavalo se da sastanak domaćina i gostiju bude zatvoren za javnost, zbog važnosti ili tajnosti tema, sa koga se docnije prosledi saopštenje, ali se nije desilo da dvodnevno gostovanje neke delegacije u našem gradu ne zabeleže novinari. Obično su se gosti i domaćini na konferenciji za novinare obraćali javnosti, grada domaćina. Ovaj put, to je izostalo. Zbog čega, pitanje upućeno gradonačelniku Stanku Terziću. Gradonačelnik na pitanje ne odgovara, kratko poručuje – „poslaćemo vam saopštenje, a biće i na sajtu Grada!“

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 14 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...