Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đokovic)
Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đokovic)
24.08.2015, 13:44

Umesto u martu, radovi krajem avgusta

č: | fb:

Radovi na sanaciji fasade na Valjevskoj gimnaziji, koji se realizuju u okviru Programa modernizacije škola, još uvek nisu počeli, a trebalo je da su već završeni! Krajem prošle godine Ministarstvo prosvete raspisalo je tender za nastavak radova na izgradnji škole u Brđanima i za sanaciju fasade na Valjevskoj gimnaziji, koji se finansiraju delom iz zajma Evropske investicione banke i delom iz državne kase. Za završetak građevinskih radova na zgradi OŠ “Milovan Glišić” obezbeđeno je 103,2 miliona dinara, dok je za fasadu Valjevske gimnazije opredeljeno 4,1 milion dinara. Tada je, u novembru prošle godine, najavljeno da će radovi početi u martu ove godine i da će trajati 180 dana.

Gradonačelnik Stanko Terzić je na sednici Gradskog veća u petak najavio da će danas početi radovi na sanaciji fasade na Gimnaziji, međutim radovi još uvek nisu počeli i neizvesno je da li će uopšte početi do kraja nedelje. Direktor Valjevske gimnazije Vojislav Andrić kaže da još uvek nema informaciju kada će početi radovi, ima najava da će to možda biti u sredu. „Koliko sam obavešten GP 'Modular' iz Beograda, koje je dobilo posao na tenderu,  a potpisalo je 20 ugovora za poslove širom Srbije u okviru Programa modernizacije škola, još uvek nije angažovalo podizvođača za radove na Gimnaziji”, kaže Andrić i veruje da će radovi početi u sredu ili samo nekoliko dana pred početak školske godine. 

Sanacija fasade Valjevske gimnazije, jedne od najlepših građevina u gradu, doprineće ne samo boljem izgledu, nego će zgradu, ornamente i ukrase sačuvati od daljeg propadanja.  

Valjevska gimnazija

Valjevska gimnazija (Foto: Đorđe Đokovic)

Za radove na osnovnoj školi u Brđanima iz zajma Evropske investicione banke i državne kase obezbeđeno je 103,2 miliona dinara, dok će Grad finansirati parterno uređenje. Gradonačelnik Stanko Terzić najavljuje uskoro nastavak, ali i završetak, radova na školi koja se gradi 14 godina. "Škola u Brđanima će uskoro biti završena kompletno što se tiče građevinskih i zanatsko-instalaterskih radova. Narednih dana će početi i radovi na parternom uređenju škole, koje Grad finansira sa 47 miliona dinara. Kada se sve to završi ostaje samo nabavka opreme koja je procenjena na 25 miliona dinara, tako da će škola kompletno biti završena najkasnije do januara sledeće godine”, najavio je gradonačelnik StankoTerzić.

Pored početka radova na fasadi Valjevske gimnazije, gradonačelnik je najavio da će danas početi i radovi na izgradnji mosta na Obnici za naselje Veselinovići, koji će sa 29,3 miliona dinara biti finansirani iz fondova Evropske unije, preko Kancelarije za obnovu poplavljenog područja. Međutim ni ti radovi danas nisu počeli i kako nrezvanično saznajemo izgradnja mosta za naselje Veselinovići počeće u četvrtak.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...