Karađorđeva (foto: Đorđe Đoković)
Karađorđeva (foto: Đorđe Đoković)
07.09.2015, 07:09

Umesto Karađorđeve radiće se druge ulice

č: | fb:

U ovoj godini neće se raditi rekonstrukcija Karađorđeve ulice, od Hajduk Veljkove do Uzun Mirkove ulice, u dužini od 373 metra. I pored toga što su, nakon završetka radova četvrte faze Karađorđeve ulice, gradonačelnik Stanko Terzić i direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić najavili kompletnu rekonstrukciju glavne ulice od toga se u ovoj godini odustalo.

Prema projektu druga i treća faza rekonstrukcije Karađorđeve ulice u dužini od 373 metara, su najjeftinije i trebalo bi da koštaju 41,2 miliona dinara. Druga faza obuhvata Karađorđevu ulicu od Uzun Mirkove do Nušićeve u dužini od 213 metara i koštala bi 24,4 miliona dinara, dok je treća faza od Nušićeve do Hajduk Veljkove u dužini od 160 metara, a radova na toj deonici trebalo bi da koštaju 16,8 miliona dinara. Prema projektu, koji je uradio CIP, u delu Karađorđeve, od Hajduk Veljkove do Uzun Mirkove ulice, trebalo bi da bude zamenjen semafor na jednoj raskrsnici, javna rasveta, postavljene ploče na trotoarima, asfaltirana ulica, dok radovi na vodovodnoj mreži nisu planirani.

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić objašnjava da se radovi na jedinom neuređenom delu Karađorđeve ulice odlažu jer nije usvojen rebalans budžeta, što je bilo planirano za sednicu Skupštine grada 31. avgusta, koja je prekinuta. „Definitivno smo odustali od rekonstrukcije druge i treće faze Karađorđeve ulice, jer ako sačekamo da novac obezbedimo rebalansom, pa raspisivanje javne nabavke i sprovođenje kompletnog postupka, radove nećemo početi pre 1. novembra, što je kasno. Zato ćemo te pare uložiti u popravku drugih ulica u centru grada, koje su u lošem stanju, a radovi su jednostavniji i mogu da se završe brzo ili pre zime“, kaže Dragan Jeremić.

Tako će do kraja ove godine biti rekonstruisane Sinđelićeva,uključujući i trotoare, od Karađorđeve ulice do mosta na Kolubari, Ulica Vojvode Mišića od Karađorđeve do Bulevara vladike Nikolaja i Dušanova od Bulevara vladike Nikolaja do Ulice Dimitrija Tucovića. 

Ranije je najavljeno, i od toga se nije odustalo, spajanje Sinđelićeve ulice sa Ulicom Mirka Obradovića, kao i proširenje Uzun Mirkove ulice od Bulevara Vladike Nikolaja do Policijske uprave.

Počinje sređivanje parkova

Radovi na rekonstrukciji parka na Jadru trebalo bi da počnu danas, a u toku ove nedelje počeće sanacija klizišta u Parku Pećina, najavio je direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

On dodaje da početak radova na trim stazi zavisi od Ministarstva za turizam koje bi trebalo sa 13 miliona dinara da finansira izgradnju te staze u Parku Pećina. „Pešačke staze u ovoj godini neće biti rađene, istina one su najjeftinije, ali prvo moramo sanirati klizište pa tek onda sređivati pešačke staze, tako da smo taj posao ostavili za sledeću godinu“, kaže direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić. Što se tiče postavljanja veštačke stene, što su iz Gradske direkcije ranije najavili, to će biti realizovano, najverovatnije, uz pomoć donatora. "Vrlo smo blizu dogovora da stenu dobijemo od jedne kompanije iz Izraela", poručuje Jeremić.

Klizište na Pećini

Klizište na Pećini (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 11.05.2024

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada 10.05.2024

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 10 komentara