Rakete (foto: www.valjevo.rs)
Rakete (foto: www.valjevo.rs)
11.09.2015, 12:25

Grad kupio još raketa. Uskoro isplata štete od grada

č: | fb:

U ovoj godini iz gradskog budžeta izdvojeno je dva miliona dinara za protivgradnu zaštitu i isto toliko  novca za nadoknadu protivgradnim strelcima. Iz stalne budžetske rezerve biće izdvojeno skoro osam miliona dinara za nadoknadu štete od grada, najavio je član Gradskog veća Nikola Radojičić.  

Od valjevskog “Krušika”, koji je posao dobio na tenderu, kupljeno je još 37 protivgradnih raketa, koje su predate Radarskom centru na Blizonjskom visu. Nikola Radojičić podseća da je prva količina od 37 raketa nabavljena u avgustu. “Sada je gradonačelnik iz tekuće budžetske rezerve opredelio još milion dinara, tako da je kupljeno ukupno 74 protivgradne rakete, koje će biti isporučene u 15 lansirnih stanica, pa će svaka imati, u proseku, po pet raketa. Protivgradna sezona traje do 15. oktobra, i ukoliko ne bude nepogoda, protivgradne stanice će imati zalihe za iduću sezonu”, kaže Radojičić. On je najavio da će u budžetu Valjeva iduće godine biti opredeljeno dva miliona dinara za nabavku novih raketa.

Nikola Radojičić

Nikola Radojičić (Foto: Đorđe Đoković)

Uskoro isplata štete od grada

Iz stalne budžetske rezerve biće izdvojeno između sedam i osam miliona dinara za nadoknadu štete od grada. Građanima koji su pretrpeli štetu od grada isplata pomoći počeće narednih dana, najavio je član Gradskog veća Nikola Radojičić. “Komisija za procenu štete Grada Valjeva završila je izveštaj i već je prosleđen gradonačelniku Stanku Terziću, pripremljene su sve potrebne odluke, tako da će uskoro početi isplata novca”, najavljuje Nikola Radojičić.

 

Aktuelno

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 59 minuta

Voda na Divčibarama nije za piće

Voda na Divčibarama nije za piće zbog poremećaja u kvalitetu sirove vode, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo. Poboljšanje kvaliteta vode se očekuje već sa prvim padavinama, navodi se u saopštenju.  · 5 komentara