Most za Paramentiće (foto: Đorđe Đoković)
Most za Paramentiće (foto: Đorđe Đoković)
17.09.2015, 13:23

Završen most za Paramentiće

č: | fb:

Završena je izgrdnja mosta za Paramentiće, na reci Obnici, u koji je uloženo 8,9 miliona dinara. Ovo je četvrti most koji je izgrađen u ovoj godini na mestu oštećenih ili porušenih u prošlogodišnjim majskim poplavama, koji su finansirani iz gradske kase. Izvođač radova i na ovom mostu, koji je nekoliko dana završen pre roka, je građevinsko preduzeće “Ingrap-omni”. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je preostalo da se završe još dva mosta - za naselje Boškovići, koji će biti gotov za 15-ak dana i most za Veselinoviće, čija je izgradnja u toku. Uskoro bi trebalo da počnu radovi i na izgradnji mosta u Goloj Glavi, koji će biti finansirani preko Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Izgradnja mosta za Veselinoviće

Izgradnja mosta za Veselinoviće (Foto: Đorđe Đoković)

„Asfalt za naselje Paramentiće urađen je pre dve godine i praktično su ga meštani koristili samo godinu dana, jer je poplava odnela most, tako da je više od kilometar puta bilo van funkcije. Sa izgradnjom ovog mosta uspostavljen je ponovo saobraćaj i veza sa glavnim putem Valjevo-Loznica. Prilazni deo oko mosta će takođe biti asfaltiran”, najavio je Dragan Jeremić.

I ovaj most za Paramentiće, kao i ostalih šest mostova, projektovao je inženjera Miša Ilić. On je, nedavno na otvaranju mosta na Gradcu u Aničićima, rekao da svih sedam mostova, i oni koji su urađeni i koji će uskoro biti završeni, su kvalitetni, a jeftini. Naglasio je da koštaju 400 do 500 evra po kvadratu, što je 30 posto ispod tržišne cene. Radi se o klasičanim mostovima od betona sa rasponom 10 i 14 metara, preko stubova je postavljena kolovozna ploča debljine pola metra, a koji su se u praksi, kako reče projektant inženjer Miša Ilić, pokazali kao dobri, mostovi dugog veka. 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 21 sati 48 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara